De la casa drogurilor, la casa Domnului

  lată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie şi râuri în locuri secetoase. – Isaia 43:19

  Într-o dimineaţă întunecoasă şi ploioasă de octombrie, părinţii mei m-au trezit pentru o misiune specială. Cu câţiva ani mai înainte, ne mutaserăm din Toronto în Moosonee, un sat în zona nordică rurală din Ontario. Satul este atât de izolat, încât cea mai apropiată şosea asfaltată sau gara de unde puteai lua trenul pentru a avea acces la satul nostru era la depărtare de cinci ore. Nu am crezut niciodată că vom veni aici, de vreme ce eram imigranţi din Filipine. Dar Dumnezeu a avut o misiune captivantă pentru familia noastră – să înfiinţăm o adunare creştină în această zonă. Am invitat credincioşi şi oaspeţi pentru a se închina în fiecare Sabat în mica noastră sufragerie, dar începeam să o umplem. Astfel, în acea dimineaţă ploioasă am început să ne rugăm pentru un loc mai mare de închinare.

  Personal, pusesem ochii pe un loc splendid, un fost han care avea priveliştea spre liniştitul râu Moose. Un alt loc pe care îl aveam în vedere era o veche casă de droguri. Exteriorul, cu vopsea albă crăpată, părea că era gată să se prăbuşească. Interiorul era plin de praf, gunoi şi urme ale utilizării substanţelor ilegale. Au fost mâzgălite pe pereţi lucruri obscene.

  Am condus până la posibilele viitoare terenuri pentru biserică. Ne-am rugat pentru călăuzirea lui Dumnezeu în maşină, la fiecare dintre cele două terenuri. Personal, mi-am luat mai mult timp să mă rog pentru han. Dar se pare că preţul hanului a crescut atât de mult, încât nu ne-am fi permis niciodată să îl cumpărăm. Prin urmare, a trebuit să ne mulţumim cu vechea casă pentru droguri. Ca rezultat al întâlnirii tatălui meu cu dr. Juriansz (care a fost implicat într-o organizaţie creştină pentru tineri, dedicată pentru serviciul comunităţii), doctorul a organizat repede un grup de tineri din Hamilton pentru a ajuta la renovarea vechii clădiri care urma să fie biserica noastră. Fosta casă pentru droguri a arătat curând mult mai strălucitoare şi mai frumoasă decât am crezut. Am primit multe donaţii de la alte biserici şi persoane: o orgă pentru biserică, cărţi de imnuri şi scaune, o chiuvetă. Cu adevărat, Domnul a purtat de grijă.

  În cazul în care te întrebi cât de mult a plătit adunarea noastră pentru biserică, preţul a fost un dolar. Aşa este. Domnul lucrează pe căi neprevăzute şi foloseşte oameni neaşteptaţi pentru a face să înainteze lucrarea Sa. El a transformat o casă a drogurilor într-o nouă biserică.


  Ellen Jane Tejano-Galupo

  De la casa drogurilor, la casa Domnului - 2019. Domnul lucrează pe căi neprevăzute şi foloseşte oameni neaşteptaţi pentru a face să înainteze lucrarea Sa. El a transformat o casă a drogurilor într-o nouă biserică.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...