Am căzut, dar mă voi ridica iarăși

  Ne-ai făcut să trecem prin multe necazuri şi nenorociri, dar ne vei da iarăşi viaţa, ne vei scoate iarăşi din adâncurile pământului. – Psalmii 71:20

  Bună, tot eu sunt. Stau aici, cu faţa în noroi pentru că am căzut şi nu mă mai pot ridica.” Acestea sunt cuvintele unei persoane „bătrâne” spiritual, cineva care se uită la sine sau la alţi oameni din biserică, ce sunt şi ei la pământ, crezând că a fi jos înseamnă un nou urcuş. Nu este aşa!

  Biblia este o carte care istoriseşte multe întâmplări despre cădere. Oamenii cad din nou şi din nou. Insă ideea nu este că noi cădem, ci că avem posibilitatea să alegem să ne ridicăm iarăşi. Aceia sunt oamenii care ştiu cum să se roage: „Mă vei scoate iarăşi din adâncurile pământului.” Ştiu cum este să îl dezamăgeşti pe Dumnezeu, să spui lucruri nepotrivite care rănesc oamenii, să mă dezamăgesc pe mine. Toţi facem aşa. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă. Dar avem nevoie să nu alunecăm într-o comă spirituală, crezând că simplul fapt că stai pe scaun în biserică înseamnă că trăieşti o viaţă de creştin. Există o viaţă din belşug pe care Dumnezeu o vrea pentru noi.

  Cândva am găsit cuvântul nike în Biblie. Este un cuvânt grecesc folosit doar o singură dată în Cuvântul lui Dumnezeu (1 loan 5:4) şi înseamnă „victorie” sau „a termina cursa”. În Filipeni 3:14, Pavel scria: ,Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Premiul vine datorită încheierii cursei. Nu contează de câte ori cazi, chiar dacă doare. Căderea nu este un motiv pentru a sta jos, în adâncimi. Ridică-te!

  De unde a venit ideea că este OK pentru creştinii cu „vechime” să fie capricioşi, supărăcioşi sau aspri? Dumnezeu ne poate ajuta să ne ridicăm mai presus decât acele adâncimi ori de câte ori cădem. Unde scrie în Biblie că nu există niciun ajutor pentru unul care a căzut? Nicăieri!

  Cu toţii am trecut prin probleme, necazuri amare, dar Dumnezeu este acolo pentru a ne „învia” din nou. Dumnezeu este acolo pentru a ne da energie când Îi cerem ajutorul ca să ieşim din „adâncuri” şi să mergem din nou.

  Oamenii care sunt creştini de multă vreme au multă experienţă în ce priveşte căderea, dar ştiu să se ridice din nou. Tinerii şi noii creştini au nevoie să audă despre aceste vremuri din vieţile noastre. Mulţi se vor bucura ştiind că este posibil să te ridici din nou. Le va da speranţă ca şi ei să poată rămâne lângă Dumnezeu. Ei pot şti că El îi va ridica din adâncuri dacă ei aleg.

  Primul pas pentru a te ridica după o cădere este să-I ceri lui Dumnezeu ajutorul. Adu-ţi aminte că mottoul actual al brandului Nike este „Just do it!” – Doar fa asta!


  Angie Joseph

  Am căzut, dar mă voi ridica iarăși - 2019. Cu toţii am trecut prin probleme, necazuri amare, dar Dumnezeu este acolo pentru a ne „învia” din nou. Dumnezeu este acolo pentru a ne da energie când Îi cerem ajutorul ca să ieşim din „adâncuri” şi să mergem din nou.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...