Tutorialul ceresc

  Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oştirilor! – Ieremia 15:16

  Îmi place foarte mult să studiez Biblia. Însă nu întotdeauna a fost aşa, au fost ani în trecut în care era chiar un efort real să găsesc câteva momente libere pentru a citi un capitol sau două, de obicei cu un ochi pe ceas şi cu o concentrare nu chiar maximă. Chiar şi atunci, Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ştiind cât de ocupată eram cu cei patru copii, cu o mulţime de responsabilităţi în biserică şi ore lungi de predare a limbii engleze pentru a suplimenta salariul soţului meu, pastor, întotdeauna a răsplătit îmbelşugat jalnicele mele eforturi de a săpa mai adânc în Cuvântul Său.

  Au trecut mulţi ani de atunci şi nu mai sunt sub atâta presiune. Pot să aleg cum să-mi petrec timpul. Astfel, Dumnezeu a început să mă trezească foarte devreme dimineaţa – ora patru, mai precis – şi oricât aş fi încercat, nu puteam să recapăt acel somn fugar. El îmi sugera atunci că era o bună ocazie de a studia Cuvântul Său şi, bineînţeles, avea dreptate! La acea oră din zi, creierul meu este înviorat şi gata să absoarbă informaţia şi nu există absolut nicio întrerupere.

  Ce schimbare s-a produs în viaţa mea! Aceste trei ore preţioase până începe plimbarea de dimineaţă, la ora şapte, nu sunt suficiente niciodată. Sub tutela Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, citesc în pace, fără grabă şi deseori sunt plină de încântare la o „nouă” descoperire. Calificările Tutorelui meu sunt de neîntrecut, planul de studiu — atât de larg şi profund, ca un izvor nesecat. Oricât de mult aş studia, nu voi putea să pătrund niciodată adâncimile înţelepciunii Sale şi fiecare zi descoperă noi secrete ale lucrării complexe a lui Dumnezeu pentru bucuria şi salvarea copiilor Săi căzuţi. Adaugă instrucţiunile despre cum să trăieşti o viaţă fericită, activă şi împlinită (chiar la vârsta de 81 de ani) la privilegiul de a avea un învăţător care este întotdeauna răbdător, chiar când sunt lentă la înţelegere, în ciuda oricărei educaţii oferite oriunde. Şi este gratuit!

  Noi suntem fiecare foarte diferiţi şi pretenţiile timpului nostru variază foarte mult, precum şi vârsta noastră, programul de lucru şi alte responsabilităţi. Oricum, un singur lucru nu variază, şi acesta este bucuria înveselitoare a „dependenţei” de studierea Bibliei. El aşteaptă pe oricine doreşte sincer să petreacă mai mult timp cu Dumnezeu în Cuvântul Său şi care îi va cere ajutorul pentru a găsi ocazii potrivite.


  Revel Papaioannou

  Tutorialul ceresc - 2019. Chiar şi atunci, Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ştiind cât de ocupată eram, întotdeauna a răsplătit îmbelşugat jalnicele mele eforturi de a săpa mai adânc în Cuvântul Său.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...