Articolul precedentPavel – puterea exemplului
  Articolul următorPublius – pâinea pe ape

  Înțepătura

  Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui. – Psalmii 34:6

  Am călcat direct pe ele!

  M-am aplecat mai aproape nevenindu-mi să cred; mi-am zis în sinea mea: După toţi aceşti ani în care am scăpat de astfel de lucruri, mi se întâmplă aici, la biserică?

  Mi-am parcat pur şi simplu maşina, am deschis uşa şi am păşit afară, însă, în loc de o plimbare liniştită până la cămara bisericii, unde urma să ajut, m-am trezit în mijlocul unui roi de viespi!

  La început nu le-am putut vedea, însă le-am simţit repede apropiindu-se de unul dintre ochii mei. La început, am încercat să le alung.

  Vai, era prea târziu!

  Am simţit o teribilă durere ascuţită – o înţepătură usturătoare – un ac care a intrat direct în pielea feţei mele. Am strigat cât m-au ţinut plămânii.

  Dintr-odată am simţit un braţ lângă mine, braţul iubitor al soţului meu, în timp ce mă ţinea, şi cu celălalt braţ a început să le alunge.

  Shawn, soţul meu, a sărit intenţionat în acest roi de viespi vicioase – în mijlocul cărora eram prinsă — pentru a mă scoate afară. Din nou şi din nou, Shawn a prins viespile supărate cu mâna goală, reuşind să le ţină departe de mine în timp ce m-a dus în siguranţă. Apoi, s-a îngrijit de durerea mea, în timp ce şi-o neglija pe a lui. El a suferit mult mai multe înţepături decât mine pentru a mă salva din experienţa durerii. Prin intervenţia sa, m-a salvat de viespi.

  Dacă un om imperfect poate să mă iubească atât de mult încât să răspundă strigătului meu, cu cât mai mult este Dumnezeu doritor să răspundă la strigătele noastre! Strigi astăzi din cauza unei dureri pe care o simţi? Atunci strigă la Isus. El va răspunde la strigătele tale după ajutor. De fapt, El deja S-a pus în calea durerii, venind pe acest pământ şi murind în locul nostru pentru a ne salva de Satana şi de înţepătura morţii.

  Dacă crezi că ai intrat în probleme, strigă tare la Domnul. El te va salva.


  Tricia (Wynn) Payne

  Înțepătura - 2019. Strigi astăzi din cauza unei dureri pe care o simţi? Atunci strigă la Isus. El va răspunde la strigătele tale după ajutor. De fapt, El deja S-a pus în calea durerii, venind pe acest pământ şi murind în locul nostru pentru a ne salva de Satana şi de înţepătura morţii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...