Dragostea unui tată

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Din nefericire, nu toate aniversările sunt ocazii de bucurie. În timp ce scriu, mă apropii de prima aniversare a decesului tatălui meu, care va fi o ocazie tristă pentru mine. Însă, pe măsură ce meditez la viaţa tatălui meu, sunt recunoscătoare. Tatăl meu a fost o mare binecuvântare pentru mine şi mă simt foarte privilegiată să fi fost crescută de un om atât de bun. Când spun bun, vreau să zic că el L-a iubit pe Dumnezeu.

  El a fost un om care a făcut sacrificii pentru a avea grijă de mine. Era un om muncitor şi deseori rata ocaziile pe care această lume i le putea oferi pentru că el L-a pus pe Dumnezeu mai presus de orice. Tatăl meu m-a iubit necondiţionat şi m-a învăţat, prin exemplul său, să-L iubesc pe Dumnezeu şi să dezvolt o relaţie cu El pentru mine însămi. Realizez că am fost extrem de binecuvântată să îl am ca tată. Mai ştiu că familia mea a fost la fel de binecuvântată să îl aibă ca socru si ca bunic. A continuat să aibă o relaţie cu Dumnezeu până la sfârşitul vieţii sale, S-a încrezut în El şi niciodată nu s-a plâns, în ciuda unei sănătăţi şubrede şi a dificultăţilor cărora le-a făcut faţă.

  În timp ce trăiesc această aniversare, voi lăuda pe Dumnezeu pentru tatăl meu căci el a fost un exemplu al dragostei lui Dumnezeu pentru mine. Meditând la viaţa tatălui meu, îmi amintesc că aşa cum el m-a iubit foarte mult, am şi un Tată ceresc minunat care mă iubeşte necondiţionat. Şi El este întotdeauna acolo pentru mine şi doreşte doar ceea ce este cel mai bine pentru mine. Tatăl meu din ceruri poate să mă salveze pentru veşnicie şi, în dragostea şi mila Sa, se apleacă spre mine pentru că doreşte ca eu să fiu cu El. El a făcut imposibilul pentru a mă salva. Şi-a trimis propriul Fiu să moară în locul meu şi al tău. El doreşte ca niciunul dintre noi să nu moară, ci mai degrabă să avem viaţă veşnică cu El.

  Fie că eşti sau nu privilegiată, fie că ai – sau poate ai avut – un tată bun cum am avut eu, poţi fi sigură că ai întotdeauna un Tată iubitor care are grijă de tine.

  Ştiu că mă voi întâlni din nou cu tatăl meu pământesc când Isus va reveni, pentru că mi-am predat viaţa Lui.

  De aceea pot celebra această aniversare cu speranţă în inimă.

  Rugăciunea mea este ca tu şi cu mine să ne punem astăzi mâinile în mâna Dumnezeului atotputernic şi să-L lăsăm pe El, Tatăl nostru ceresc, să ne călăuzească pe drumul spre casă.


  Karen Richards

  Dragostea unui tată - 2019. Fie că eşti sau nu privilegiată, fie că ai - sau poate ai avut - un tată bun cum am avut eu, poţi fi sigură că ai întotdeauna un Tată iubitor care are grijă de tine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...