Când Dumnezeu intervine

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

  Adăpost înseamnă o stare în care eşti în siguranţă, nu eşti urmărit, nu ai probleme, nu eşti în necaz sau pericol. Când psalmistul îl descrie pe Dumnezeu ca un adăpost, el intenţionează să exprime ideea că Dumnezeu îl protejează sau îl apără pe cel credincios de lovituri, de pericol sau situaţii dureroase. Bănuiesc că numai aceia care s-au confruntat cu situaţii problematice iminente pot aprecia ce înseamnă cu adevărat să îl ai pe Dumnezeu ca adăpost.

  În 28 octombrie 2014, am plecat din Accra pentru a-l vizita pe fiul meu şi familia sa în Fargo, North Dakota. Călătoria mea de la Aeroportul internaţional Ko-toka, în Accra (Ghana), m-ar fi dus la Heathrow, în Londra (Anglia), la Aeroportul internaţional Chicago’s O’Hare (Statele Unite ale Americii) şi apoi la Fargo Hector International din Dakota de Nord. Din păcate, o întârziere a zborului Heathrow-O’Hare ameninţa să afecteze zborul de legătură cu Fargo. După ce am mers la verificările de securitate, am ajuns la poarta 16 pentru zborul meu spre Fargo. O stewardesă de la sol m-a informat că acea îmbarcare pentru zbor a fost închisă. Trebuia să aştept şase ore până la următorul zbor! Am fost devastată pentru că bagajul meu era deja în avion spre Fargo. Îmi era şi foame. Agentul liniilor aeriene m-a direcţionat spre poarta 20 pentru a aştepta următorul zbor, care urma să plece în şase ore.

  Am şoptit o rugăciune pentru ca Domnul să îmi poarte de grijă în situaţia aceasta. Am mers la poarta 20 şi, acolo, un agent al liniilor aeriene a confirmat că următorul zbor va fi în şase ore. Însă, după doar 10 minute, am auzit numele meu menţionat. Curios, m-am apropiat de femeia de la tejghea. Ea m-a informat că eram căutată de căpitanul de la zborul original spre Fargo. M-am prezentat bărbatului care stătea lângă ea.

  „Doamnă,” a zis el, „sunteţi singura pasageră rămasă să urce în zborul meu, aşa că am cerut ca îmbarcarea pe avion să se redeschidă. Am vrut să vin să vă caut.” Căpitanul m-a condus înapoi la poarta 16, unde am obţinut un nou permis de îmbarcare. Apoi am fost însoţită în avion!

  Da, Domnul a intervenit când toate speranţele au fost pierdute. Dumnezeu este adăpostul meu şi puterea care mă susţine. El este ajutorul meu, mereu prezent în timp de nevoie. Am ajuns la Aeroportul Internaţional Fargo Hector cu bagajul intact şi foamea potolită.

  Încredinţează-ţi cazul lui Dumnezeu. El este adăpostul nostru, un ajutor foarte prezent în timpuri de necaz!


  Margaret Osei-Agyeman

  Când Dumnezeu intervine - 2019. Da, Domnul a intervenit când toate speranţele au fost pierdute. Dumnezeu este adăpostul meu şi puterea care mă susţine. El este ajutorul meu, mereu prezent în timp de nevoie. Am ajuns la Aeroportul Internaţional Fargo Hector cu bagajul intact şi foamea potolită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...