Ca o umbră

  El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte din pricina Numelui Său. – Psalmii 23:2,3

  Şi le-am istorisit cum mâna cea bună a Dumnezeului meu fusese peste mine. – Neemia 2:18

  Eu şi soţul meu ne plimbam prin mail, ţinându-ne de mână, când o doamnă ne-a oprit şi a făcut observaţii despre cât de frumos era să vadă un cuplu în vârstă ţinându-se de mână. Aceasta mi-a trezit amintiri din copilăria mea. Fratele meu cel mai mare mă ţinea de mână oriunde mergeam. Ori de câte ori o luam înaintea lui, mă trăgea înapoi.

  Ori de câte ori rămâneam în urmă, el mă trăgea în faţă.

  Ori de câte ori voiam să plec de lângă el, mă trăgea mai aproape. Oriunde mergea fratele meu, mergeam şi eu. Eram umbra fratelui meu.

  Vreau să fiu umbra lui Isus. Vreau ca El să-mi ia mâna pentru că El vrea să merg lângă El.

  Când o iau înainte, El mă trage uşor înapoi.

  Ori de câte ori mă rătăcesc, El mă trage aproape. Când întârzii sau nu doresc să-L urmez, El mă împinge înainte.

  Slujim într-adevăr unui Dumnezeu mare!

  Problemele apar ori de câte ori decid să las mâna Sa şi să încerc să merg înainte de una singură. Ca un părinte iubitor, El veghează asupra mea.
  Când mă pierd, El întotdeauna este acolo pentru a-mi oferi mâna Sa. Trebuie să iau în mod voit mâna Sa. El nu mă va forţa.

  Gândul că Isus îmi ia mâna să mă călăuzească îmi aduce în minte o cântare veche, dar bine cunoscută: „Domnul meu scump, ia mâna mea, condu-mă, ajută-mă să rezist; sunt obosit, sunt slab, sunt epuizat; prin furtună, prin noapte, călăuzeşte-mă în lumină: ia mâna mea, scumpul meu Domn, condu-mă acasă.” (Thomas A. Dorsey, „Precios Lord, Take My Hand”, 1932)

  Dumnezeu îţi oferă astăzi mâna Sa plină de dragoste.

  O vei lua? Vei fi umbra Sa?


  Ruth Cantrell

  Ca o umbră - 2019. Problemele apar ori de câte ori decid să las mâna Sa şi să încerc să merg înainte de una singură. Ca un părinte iubitor, El veghează asupra mea. Când mă pierd, El întotdeauna este acolo pentru a-mi oferi mâna Sa. Trebuie să iau în mod voit mâna Sa. El nu mă va forţa.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...