O inimă aproape recunoscătoare

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. – 1 Tesaloniceni 5:18

  Odată, într-o predică de Ziua Recunoştinţei, am împărtăşit următoarea istorisire. Un om sărac, obosit de viaţa sa nefericită, s-a decis să se roage şi să Îi ceară lui Dumnezeu să îi rezolve problemele. Dumnezeu, în mila Sa infinită, a răspuns cererii acestui om, oferindu-i zece banane. Omul trebuia să dea la schimb trei banane pentru o casă, trei pentru mâncare, trei pentru haine, pentru a înlocui zdrenţele rupte pe care le purta. Omul trebuia să ofere ultima banană lui Dumnezeu, în semn de mulţumire pentru toate câte a făcut Dumnezeu pentru el. Omul cel fericit a schimbat cele trei banane pentru o casă, trei pentru mâncare şi trei pentru haine. Apoi a observat că „banana de mulţumire”, rezervată ca un dar de mulţumire, era mult mai mare, mai frumoasă şi mai atractivă decât fuseseră celelalte. Promitea a fi mai bună şi la gust.

  Sedus de această observaţie, omul s-a gândit: Dumnezeu are argint şi aur! El este Creatorul tuturor în ceruri şi pe pământ. El nu va avea nevoie de această banană. Şi omul a mâncat banana în loc să o dea lui Dumnezeu pentru a-şi exprima mulţumirea, după cum i s-a cerut să facă. El aproape şi-a exprimat mulţumirea, dar, în ultimul minut, a făcut exact invers.

  Această mică poveste ilustrează cât de egoişti putem fi cu Dumnezeu. El ne dă zilnic multe binecuvântări, dar atât de adesea dăm greş în a le aprecia aşa cum ar trebui. Poate că „ne gândim să mulţumim”, dar stăm în tărâmul lui „aproape”, punând propriile noastre dorinţe deasupra mulţumirii lui Dumnezeu. Luis Fernando Verissimo, un scriitor brazilian, spunea că „aproape” poate aduce nesiguranţă şi dezamăgire pentru că ne aduce aminte de tot ce ar fi putut să fie. ,Aproape” se apropie de punct, dar niciodată nu îl atinge. Astfel, aş concluziona că o persoană care aproape a mulţumit, de fapt, nu a mulţumit niciodată cu adevărat.

  De ce ne rugăm stăruitor pentru binecuvântări dacă, atunci când vin, neglijăm să mulţumim cum se cuvine lui Dumnezeu pentru ele? Pavel spune că avem nevoie să oferim mulţumirile noastre în toate, pentru că aceasta este voia lui Dumnezeu cu privire la noi. Din nefericire, mulţi dintre noi stăm pe „aproape”, lăsând „Iţi mulţumesc” pentru mai târziu – şi se pierde.

  Dragă prietenă, cu toate că Dumnezeu deţine totul, El Se apleacă cu milă pentru a primi cu bucurie mulţumirile noastre pentru binecuvântările primite. Să nu stăm „aproape”, ci să Îi mulţumim. Să Îi predăm inimile noastre. Să aveţi o inimă mulţumitoare pentru că o inimă aproape mulţumitoare este o inimă care nu mulţumeşte niciodată.


  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  O inimă aproape recunoscătoare - 2019. Cu toate că Dumnezeu deţine totul, El Se apleacă cu milă pentru a primi cu bucurie mulţumirile noastre pentru binecuvântările primite. Să nu stăm „aproape”, ci să Îi mulţumim. Să Îi predăm inimile noastre.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...