O zi a recunoștinței memorabilă

  Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui! – Psalmii 105:1

  Am avut multe amintiri frumoase de sărbători, dar o zi a recunoştinţei iese în evidenţă în mod special. Slujeam ca studentă misionară în India, locuind în Tamil Nadu, şi îmi petreceam prima zi a recunoştinţei departe de familia mea şi de prieteni.

  Când am crescut, tatăl meu (care provenea dintr-o familie Cajun-italiană franceză) mi-a spus istorisiri despre cum mânca familia sa lasagna, spaghete şi pâine cu usturoi de Ziua Recunoştinţei când era el copil. Deşi îmi plăcea să îmi petrec Ziua Recunoştinţei cu familia şi prietenii mei, îmi doream adesea să mâncăm numai mâncare italienească atunci. Copil fiind, eu consideram că era normal să sărbătorim Ziua Recunoştinţei. Pot spune că mi s-a făcut foarte dor de casă în acea zi de sărbătoare petrecută în India. Cât de mult îmi doream să fiu acasă în New England cu cei dragi, mâncând o adevărată masă de sărbătoare cu toate ingredientele! Nu mai visam la mâncare italienească pentru această sărbătoare specială — doar îmi doream o adevărată cină de Ziua Recunoştinţei.

  Imaginaţi-vă cât de surprinsă am fost când o cutie foarte mare a ajuns la uşa mea în Tamil Nadu, India! O fostă profesoară de universitate, doamna Jaime Delay, a cheltuit mai mult de 200 de dolari americani pentru a-mi trimite pachetul în două zile. Am deschis cutia şi am găsit-o plină cu mâncare vegetariană, sos de merişoare, umplutură instant, porumb, fasole verde, piure instant de cartofi, sos şi orice altceva îmi doream! Nu i-am spus că tânjeam după o cină de Ziua Recunoştinţei. Dar ca fost misionar în Thailanda, ea ştia cât de dor îmi era în acea vacanţă.

  Acum, în fiecare noiembrie, mă gândesc la acea zi din India, când o studentă misionară singuratică a primit un dar uimitor de la o profesoară grijulie şi plină de dragostea lui Hristos, de acasă, din State. Nu voi mai lua niciodată o cină de Ziua Recunoştinţei de-a gata!

  Galateni 6:10 spune: „Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.” Generozitatea doamnei Delay şi fapta ei altruistă întruchipează cu adevărat acest verset. Darul ei va servi întotdeauna ca un exemplu pentru mine despre felul în care îi putem binecuvânta pe alţii, în special pe aceia care îi slujesc lui Hristos peste mări.

  Te încurajez să trimiţi un e-mail sau chiar să laşi un pachet mic de îngrijire la poştă pentru un misionar care slujeşte peste mări. Ei îţi vor fi mereu recunoscători pentru că te-ai gândit la ei!


  Amanda N. Gaspard

  O zi a recunoștinței memorabilă - 2019. Te încurajez să trimiţi un e-mail sau chiar să laşi un pachet mic de îngrijire la poştă pentru un misionar care slujeşte peste mări. Ei îţi vor fi mereu recunoscători pentru că te-ai gândit la ei!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...