Calea pe care să mergem

  Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău? – Mica 6:8

  Când eşti tânăr şi sănătos, este uşor să iei de-a gata abilitatea de a merge şi de a alerga. Însă în cazul unei leziuni, al unei dizabilităţi sau al unei boli legate de vârstă, capacitatea de a merge şi de a te mişca liber devine recunoscută ca fiind un dar preţios. Biblia arată că Dumnezeu este interesat de problemele de mobilitate ale oamenilor. Isus şi urmaşii Săi au vindecat mulţi ologi, şchiopi sau paralizaţi. Conform lui Isaia, la loc de frunte pe lista binecuvântărilor care vor avea loc la venirea Răscumpărătorului este: .Atunci şchiopul va sări ca un cerb” (Isaia 35:6).

  Vindecările miraculoase nu par a fi foarte obişnuite în zilele noastre, dar Dumnezeu a oferit înţelepciune şi abilităţi chirurgilor şi altor specialişti în îngrijirea sănătăţii. După ani de durere crescândă şi limitări din cauza unei artrite severe, mama mea, în vârstă de 88 de ani, se bucură că poate umbla din nou confortabil după operaţia de înlocuire de şold.

  Însă o scurtă cercetare a Scripturii face clar faptul că umblarea noastră spirituală este chiar mai importantă pentru Dumnezeu decât cea fizică. În Biblie găsim modele de oameni — Enoh, Noe, Avraam — descrişi ca indivizi care umblau cu credincioşie. Dumnezeu oferă belşug atât de făgăduinţe, cât şi de sfat pentru aceia care vor să umble credincioşi. Să vă împărtăşesc câteva: „Ferice de cei fără prihană în calea lor, care umblă întotdeauna după Legea Domnului!” (Psalmii 119:1) „Cine umblă în înţelepciune va fi mântuit” (Proverbele 28:26). În Noul Testament, Pavel scria: „Umblaţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi” (Efeseni 5:2, NIV). Mie îmi place şi făgăduinţa din 1 loan 1:7, care spune: „Dar, dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.” Prin loan, Dumnezeu a mai zis: „Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr.” (3 loan 1:4)

  Poate că cea mai frumoasă făgăduinţă dintre toate este aceea că Domnul însuşi a garantat că va fi tovarăşul nostru de drum! „Voi umbla în mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru şi voi veţi fi poporul Meu.” (Leviticul 26:12).


  Jennifer M. Baldwin

  Calea pe care să mergem - 2019. Poate că cea mai frumoasă făgăduinţă dintre toate este aceea că Domnul însuşi a garantat că va fi tovarăşul nostru de drum! „Voi umbla în mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru şi voi veţi fi poporul Meu.” (Leviticul 26:12).
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...