Calea pe care să mergem

  Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău? – Mica 6:8

  Când eşti tânăr şi sănătos, este uşor să iei de-a gata abilitatea de a merge şi de a alerga. Însă în cazul unei leziuni, al unei dizabilităţi sau al unei boli legate de vârstă, capacitatea de a merge şi de a te mişca liber devine recunoscută ca fiind un dar preţios. Biblia arată că Dumnezeu este interesat de problemele de mobilitate ale oamenilor. Isus şi urmaşii Săi au vindecat mulţi ologi, şchiopi sau paralizaţi. Conform lui Isaia, la loc de frunte pe lista binecuvântărilor care vor avea loc la venirea Răscumpărătorului este: .Atunci şchiopul va sări ca un cerb” (Isaia 35:6).

  Vindecările miraculoase nu par a fi foarte obişnuite în zilele noastre, dar Dumnezeu a oferit înţelepciune şi abilităţi chirurgilor şi altor specialişti în îngrijirea sănătăţii. După ani de durere crescândă şi limitări din cauza unei artrite severe, mama mea, în vârstă de 88 de ani, se bucură că poate umbla din nou confortabil după operaţia de înlocuire de şold.

  Însă o scurtă cercetare a Scripturii face clar faptul că umblarea noastră spirituală este chiar mai importantă pentru Dumnezeu decât cea fizică. În Biblie găsim modele de oameni — Enoh, Noe, Avraam — descrişi ca indivizi care umblau cu credincioşie. Dumnezeu oferă belşug atât de făgăduinţe, cât şi de sfat pentru aceia care vor să umble credincioşi. Să vă împărtăşesc câteva: „Ferice de cei fără prihană în calea lor, care umblă întotdeauna după Legea Domnului!” (Psalmii 119:1) „Cine umblă în înţelepciune va fi mântuit” (Proverbele 28:26). În Noul Testament, Pavel scria: „Umblaţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi” (Efeseni 5:2, NIV). Mie îmi place şi făgăduinţa din 1 loan 1:7, care spune: „Dar, dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.” Prin loan, Dumnezeu a mai zis: „Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr.” (3 loan 1:4)

  Poate că cea mai frumoasă făgăduinţă dintre toate este aceea că Domnul însuşi a garantat că va fi tovarăşul nostru de drum! „Voi umbla în mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru şi voi veţi fi poporul Meu.” (Leviticul 26:12).


  Jennifer M. Baldwin

  Calea pe care să mergem - 2019. Poate că cea mai frumoasă făgăduinţă dintre toate este aceea că Domnul însuşi a garantat că va fi tovarăşul nostru de drum! „Voi umbla în mijlocul vostru; Eu voi fi Dumnezeul vostru şi voi veţi fi poporul Meu.” (Leviticul 26:12).
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...