Cererea mea specială

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. – Ezechiel 36:26

  Am mai zăbovit pe genunchi încă puţin, aşteptând ca Dumnezeu să răspundă. Cererea mea era profundă şi meditativă. Am vrut ca Dumnezeu să-mi dea o inimă nouă. Am vrut o inimă ca inima Sa – o inimă cu dragoste, răbdare şi iertare. Timp de cinci ani am înălţat această rugăciune şi chiar am cerut unui prieten să se roage pentru mine. Dar cu cât mă rugam mai mult şi ceream împlinirea pasajului de mai sus, cu atât mai mult Satana mă ispitea. Tată, este aceasta o cerere imposibilă? m-am rugat eu. Mă auzi? îţi pasă? Atunci, când stăteam la o înmormântare, a venit răspunsul.

  Cu patru ani în urmă, cumnata mea, Clarissa, a informat familia noastră că fratele ei cel mai tânăr, Vernon, a aflat că are nevoie de un transplant imediat de inimă ca să poată trăi o viaţă normală. Clarissa a cerut familiei şi mai multor prieteni să se roage ca o nouă inimă să fie găsită pentru Vernon. Îi rugam pe Dumnezeu zilnic, iar după ce a fost trecut pe lista transplanturilor, după un scurt timp, Vernon a primit o inimă. Timp de un an, lucrurile au mers bine. Apoi au apărut alte complicaţii, iar Vernon s-a îmbolnăvit din nou şi, în cele din urmă, a murit.

  La funeraliile lui Vernon, fratele mai mare al Clarissei, Filip, a relatat experienţa transplantului lui Vernon. În timp ce elogia viaţa fratelui său decedat, Filip a explicat că cineva a trebuit să moară pentru ca Vernon să trăiască. În acel moment, s-a aprins un bec în mintea mea. Am înţeles imediat răspunsul la rugăciunea mea personală pentru o inimă nouă. Fratele meu ceresc Şi-a oferit viaţa. El a murit de o inimă zdrobită pentru ca eu să am o inimă nouă, împreună cu oportunitatea pentru viaţa veşnică. A devenit clar pentru mine că Dumnezeu mi-a dat acea nouă inimă. Toate încercările care veneau pe calea mea erau pur şi simplu teste care să întărească noua mea inimă. Nu este bun Dumnezeu?

  De la acea ocazie, m-am gândit adesea la sacrificiul lui Isus şi la ceea ce a însemnat acesta. Mărimea darului Său pentru umanitate este departe de înţelegerea noastră. Ne va lua o veşnicie să apreciem măreţia acestui dar. A spune „mulţumesc” Domnului şi Mântuitorului meu nu este de departe suficient pentru tot ceea ce a făcut El pentru mine. Însă, atunci când îl voi vedea pe Isus al meu faţă în faţă, îi voi spune cât de recunoscătoare sunt pentru că a ales să-mi dea o inimă nouă. Îi voi mulţumi, de asemenea, şi pentru că mi-a pus la dispoziţie oportunitatea pentru viaţa veşnică şi pentru că mă consideră ca fiind una de-a Sa.


  Yvonne Curry Smallwood

  Cererea mea specială - 2019. Mărimea darului lui Hristos pentru umanitate este departe de înţelegerea noastră. Ne va lua o veşnicie să apreciem măreţia acestui dar. A spune „mulţumesc” Domnului şi Mântuitorului meu nu este de departe suficient pentru tot ceea ce a făcut El pentru mine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...