Articolul precedentTit – cuvinte care merită
  Articolul următorFilimon – de bunăvoie

  Melodia lui David

  Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul! – Psalmii 31:24

  Tatăl meu, Wayne Hooper, care a decedat din cauza cancerului în 2007, a fost bine cunoscut, fiind cântăreţ creştin, compozitor şi producător muzical. Cariera sa muzicală a fost dedicată pentru a crea muzică inspiraţională, care să înalţe sufletul cu mesajul lui Isus şi cu asigurarea salvării pe care o putem avea prin harul Său atunci când acceptăm darul Său şi influenţa Sa în viaţa noastră.

  Recent, navigam prin baza de date pe care a creat-o tata în timpul ultimei sale boli. Baza de date conţinea aproximativ 1 500 de titluri de cântări pe care tata le-a compus sau aranjat în timpul vieţii sale. Pe măsură ce am început să citesc alfabetic la litera „D”, am ajuns la acesta: „Melodia lui David.”

  „Hmm”, m-am mirat, „nu-mi amintesc să fi ştiut vreodată sau să fi auzit despre o cântare cu acest titlu.”

  Am apăsat pe titlu pentru a vedea ce ar fi putut fi şi am fost uimit să găsesc o simplă partitură cu un singur rând. Era o scurtă melodie de câteva note în gama Do. Cuvintele scrise de mână ale fratelui meu mai tânăr apăreau chiar sub linia melodiei: „Cred în Isus, ştiu ce poate face. Am credinţă în Isus, El mă va trece prin asta.” Sub acea simplă linie melodică erau notele scrise în creion ale tatălui meu pe două linii de portativ, unde a adăugat o armonie în patru părţi, dar în gama Re. În josul paginii era scrisul de mână al tatălui: „Melodia lui David şi cuvintele deasupra. Armonizarea lui tata.” Inima mea se topea în timp ce cântam — la pian — de la prima linie, piesa fratelui meu mai mic. Apoi, când cântam cele două linii ale compoziţiei tatălui meu de dedesubtul melodiei copilăreşti, a devenit o cântare minunată. Mai strălucitoare. Plină de armonii surprinzătoare, de speranţă, de bucurie şi asigurare că într-adevăr: „El mă va trece prin asta.”

  Îmi amintesc că David a fost în spital când avea cam zece ani. El a fost internat pentru cel puţin două săptămâni, fiind supus la teste şi tratament pentru febră reumatică. Cam în această vreme a scris David melodia şi cuvintele. Evident, influenţa şi caracterul tatălui nostru au avut un impact asupra credinţei şi încrederii sale în Dumnezeu. Fratele meu cel mic, cu credinţa sa crescândă şi cu încredere în Dumnezeu acum, descoperea de unul singur talentul muzical pe care l-a moştenit.

  Ceea ce a făcut tata pentru melodia lui David, face Tatăl nostru ceresc pentru noi când îi oferim talentele noastre simple pentru a le folosi în serviciul Său, sporindu-le cu atingerea Sa măiastră, înfăptuind ceva care să dea mărturie pentru El. Nu-i aşa că avem un Mântuitor extraordinar? Ce talent Îi vei oferi tu astăzi?


  Jan Hooper Lind

  Melodia lui David - 2019. Ceea ce a făcut tata pentru melodia lui David, face Tatăl nostru ceresc pentru noi când îi oferim talentele noastre simple pentru a le folosi în serviciul Său, sporindu-le cu atingerea Sa măiastră, înfăptuind ceva care să dea mărturie pentru El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...