Articolul precedentTit – cuvinte care merită
  Articolul următorFilimon – de bunăvoie

  Melodia lui David

  Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul! – Psalmii 31:24

  Tatăl meu, Wayne Hooper, care a decedat din cauza cancerului în 2007, a fost bine cunoscut, fiind cântăreţ creştin, compozitor şi producător muzical. Cariera sa muzicală a fost dedicată pentru a crea muzică inspiraţională, care să înalţe sufletul cu mesajul lui Isus şi cu asigurarea salvării pe care o putem avea prin harul Său atunci când acceptăm darul Său şi influenţa Sa în viaţa noastră.

  Recent, navigam prin baza de date pe care a creat-o tata în timpul ultimei sale boli. Baza de date conţinea aproximativ 1 500 de titluri de cântări pe care tata le-a compus sau aranjat în timpul vieţii sale. Pe măsură ce am început să citesc alfabetic la litera „D”, am ajuns la acesta: „Melodia lui David.”

  „Hmm”, m-am mirat, „nu-mi amintesc să fi ştiut vreodată sau să fi auzit despre o cântare cu acest titlu.”

  Am apăsat pe titlu pentru a vedea ce ar fi putut fi şi am fost uimit să găsesc o simplă partitură cu un singur rând. Era o scurtă melodie de câteva note în gama Do. Cuvintele scrise de mână ale fratelui meu mai tânăr apăreau chiar sub linia melodiei: „Cred în Isus, ştiu ce poate face. Am credinţă în Isus, El mă va trece prin asta.” Sub acea simplă linie melodică erau notele scrise în creion ale tatălui meu pe două linii de portativ, unde a adăugat o armonie în patru părţi, dar în gama Re. În josul paginii era scrisul de mână al tatălui: „Melodia lui David şi cuvintele deasupra. Armonizarea lui tata.” Inima mea se topea în timp ce cântam — la pian — de la prima linie, piesa fratelui meu mai mic. Apoi, când cântam cele două linii ale compoziţiei tatălui meu de dedesubtul melodiei copilăreşti, a devenit o cântare minunată. Mai strălucitoare. Plină de armonii surprinzătoare, de speranţă, de bucurie şi asigurare că într-adevăr: „El mă va trece prin asta.”

  Îmi amintesc că David a fost în spital când avea cam zece ani. El a fost internat pentru cel puţin două săptămâni, fiind supus la teste şi tratament pentru febră reumatică. Cam în această vreme a scris David melodia şi cuvintele. Evident, influenţa şi caracterul tatălui nostru au avut un impact asupra credinţei şi încrederii sale în Dumnezeu. Fratele meu cel mic, cu credinţa sa crescândă şi cu încredere în Dumnezeu acum, descoperea de unul singur talentul muzical pe care l-a moştenit.

  Ceea ce a făcut tata pentru melodia lui David, face Tatăl nostru ceresc pentru noi când îi oferim talentele noastre simple pentru a le folosi în serviciul Său, sporindu-le cu atingerea Sa măiastră, înfăptuind ceva care să dea mărturie pentru El. Nu-i aşa că avem un Mântuitor extraordinar? Ce talent Îi vei oferi tu astăzi?


  Jan Hooper Lind

  Melodia lui David - 2019. Ceea ce a făcut tata pentru melodia lui David, face Tatăl nostru ceresc pentru noi când îi oferim talentele noastre simple pentru a le folosi în serviciul Său, sporindu-le cu atingerea Sa măiastră, înfăptuind ceva care să dea mărturie pentru El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...