Articolul precedentFilimon – de bunăvoie
  Articolul următorPavel – apus de soare

  Protejat

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Scala Saffir-Simpson l-a clasificat pe Ivan, pentru vântul uraganului, ca fiind un uragan de lungă durată. Ivan a fost cel de-al zecelea cel mai mare uragan din toate timpurile, cauzând pierderi de miliarde de dolari în câteva din insulele Caraibelor şi în anumite părţi din Statele Unite. În dimineaţa care a urmat nopţii de teroare, ne-am aventurat cu atenţie în grădina noastră pentru a vedea care erau daunele cele mai evidente şi majore — copaci răsturnaţi, culturi dezrădăcinate. Chiar şi preţioşii noştri copaci de avocado şi lychee s-au dus. Şi ce şansă ar fi avut prunul nostru cel mic într-o furtună ca aceasta? Am văzut un pom mare, un măr, întins peste micuţul prun. Ce privelişte! Fiind sigură că micul copac era cu totul distrus, am îndepărtat crengile mărului pentru a ajunge la preţiosul prun. Când am ajuns la el, era acolo, stând drept şi în siguranţă! A supravieţuit furiei uneia dintre cele mai devastatoare furtuni din istoria noastră.

  M-am minunat de acest miracol. Cu toate că micul pom a pierdut câteva prune tinere, este încă sigur, stând cu cele mai multe dintre „trofeele” sale intacte. Ce mâini protectoare au adăpostit micul pom de vânturile furioase? Cred că au fost mâinile iubitoare ale Mântuitorului şi Protectorului nostru.
  Am meditat la următorul citat: „Prezenţa Tatălui L-a cuprins pe Hristos şi nu I s-a întâmplat nimic altceva decât ce a îngăduit iubirea nemărginită, pentru binecuvântarea omenirii. Acesta era izvorul Său de mângâiere şi este şi pentru noi. Acela care este pătruns de Spiritul Domnului Hristos rămâne în Hristos. Lovitura ţintită spre el cade asupra Mântuitorului, care îl înconjoară cu prezenţa Sa. Şi orice vine asupra lui, vine de la Hristos. El n-are nevoie să se împotrivească răului, deoarece Domnul este apărarea sa. Nimic nu-l poate atinge, decât dacă îngăduie El, şi „toate lucrurile” îngăduite „lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).” (Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, 71)

  În ciuda furtunii, micuţul prun avea destulă vigoare şi era protejat de marii pomi care-l acopereau. În ciuda tuturor îngrijorărilor, era destul de fericit cu starea sa.

  Dacă eşti neliniştit astăzi, pune-ţi întrebarea: „Există ceva prea greu pentru Domnul meu?” Dacă El tace, aşteaptă! Suntem sfătuiţi să nu ne îngrijorăm pentru nimic.

  Doamne, când sunt neliniştită în privinţa siguranţei, Îţi mulţumesc că îmi reaminteşti că, în ciuda celei mai rele furtuni, Tu eşti disponibil şi mă protejezi.


  Gloria Barnes Gregory

  Protejat - 2019. Doamne, când sunt neliniştită în privinţa siguranţei, îţi mulţumesc că îmi reaminteşti că, în ciuda celei mai rele furtuni, Tu eşti disponibil şi mă protejezi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...