Articolul precedentFilimon – de bunăvoie
  Articolul următorPavel – apus de soare

  Protejat

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Scala Saffir-Simpson l-a clasificat pe Ivan, pentru vântul uraganului, ca fiind un uragan de lungă durată. Ivan a fost cel de-al zecelea cel mai mare uragan din toate timpurile, cauzând pierderi de miliarde de dolari în câteva din insulele Caraibelor şi în anumite părţi din Statele Unite. În dimineaţa care a urmat nopţii de teroare, ne-am aventurat cu atenţie în grădina noastră pentru a vedea care erau daunele cele mai evidente şi majore — copaci răsturnaţi, culturi dezrădăcinate. Chiar şi preţioşii noştri copaci de avocado şi lychee s-au dus. Şi ce şansă ar fi avut prunul nostru cel mic într-o furtună ca aceasta? Am văzut un pom mare, un măr, întins peste micuţul prun. Ce privelişte! Fiind sigură că micul copac era cu totul distrus, am îndepărtat crengile mărului pentru a ajunge la preţiosul prun. Când am ajuns la el, era acolo, stând drept şi în siguranţă! A supravieţuit furiei uneia dintre cele mai devastatoare furtuni din istoria noastră.

  M-am minunat de acest miracol. Cu toate că micul pom a pierdut câteva prune tinere, este încă sigur, stând cu cele mai multe dintre „trofeele” sale intacte. Ce mâini protectoare au adăpostit micul pom de vânturile furioase? Cred că au fost mâinile iubitoare ale Mântuitorului şi Protectorului nostru.
  Am meditat la următorul citat: „Prezenţa Tatălui L-a cuprins pe Hristos şi nu I s-a întâmplat nimic altceva decât ce a îngăduit iubirea nemărginită, pentru binecuvântarea omenirii. Acesta era izvorul Său de mângâiere şi este şi pentru noi. Acela care este pătruns de Spiritul Domnului Hristos rămâne în Hristos. Lovitura ţintită spre el cade asupra Mântuitorului, care îl înconjoară cu prezenţa Sa. Şi orice vine asupra lui, vine de la Hristos. El n-are nevoie să se împotrivească răului, deoarece Domnul este apărarea sa. Nimic nu-l poate atinge, decât dacă îngăduie El, şi „toate lucrurile” îngăduite „lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).” (Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, 71)

  În ciuda furtunii, micuţul prun avea destulă vigoare şi era protejat de marii pomi care-l acopereau. În ciuda tuturor îngrijorărilor, era destul de fericit cu starea sa.

  Dacă eşti neliniştit astăzi, pune-ţi întrebarea: „Există ceva prea greu pentru Domnul meu?” Dacă El tace, aşteaptă! Suntem sfătuiţi să nu ne îngrijorăm pentru nimic.

  Doamne, când sunt neliniştită în privinţa siguranţei, Îţi mulţumesc că îmi reaminteşti că, în ciuda celei mai rele furtuni, Tu eşti disponibil şi mă protejezi.


  Gloria Barnes Gregory

  Protejat - 2019. Doamne, când sunt neliniştită în privinţa siguranţei, îţi mulţumesc că îmi reaminteşti că, în ciuda celei mai rele furtuni, Tu eşti disponibil şi mă protejezi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...