Da, sunt Tatăl tău

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. – 1 loan 3:1

  Când aveam unsprezece ani, am mers într-o excursie specială împreună cu tatăl meu. Cu degeţelele mele în siguranţă în mâna lui caldă, am mers pas la pas pe străzile pavate înguste din oraşul Eger, Ungaria. Mergeam să o luăm pe o fată adolescentă, Maria, de la orfelinat.

  Eu şi tata am intrat în hol, unde ne-a întâmpinat o doamnă în halat alb. „Vă rog să luaţi loc cât timp Maria îşi pregăteşte lucrurile”, ne-a spus ea cu blândeţe.

  Sincer, era un lucru destul de curajos pentru părinţii mei să mai adauge încă o persoană în viaţa noastră simplă, ţinând cont că aveam şi un buget limitat, dar şi spaţiu limitat. Sora mea o întâlnise pe Maria la o tabără pentru fete şi ea a reuşit să îi convingă pe părinţii mei să o luăm în plasament pe Maria.
  Din holul orfelinatului am văzut două coridoare înguste cu uşi pe ambele părţi. Stând acolo şi aşteptând, am observat că una dintre uşi s-a deschis puţin şi a apărut un căpşor. Nu a trecut mult timp până au apărut şi altele pe la toate uşile. Câteva minute mai târziu, un băieţel foarte curajos, cu părul blond, a ieşit afară şi a venit spre noi. Deja era evident că toţi băieţii îşi aţintiseră ochii pe nimeni altul decât pe tatăl meu. Vocea timidă a micuţului băieţel blond a spart tăcerea când s-a uitat la tata şi l-a întrebat: „Sunteţi… tatăl meid Aţi venit să mă luaţi acasă?”

  De îndată au venit şi alţii, repetând aceeaşi întrebare cu o fărâmă de speranţă în ochii lor de copii. „Sunteţi tatăl meu? Aţi venit să mă luaţi acasă?”

  Tatăl meu şi-a întins mâinile spre ei şi le-a oferit tuturor un zâmbet, dând uşor din cap. Răspunsul era „nu”, un răspuns cu care erau mult prea obişnuiţi. Mai târziu, tata mi-a spus că îl durea inima că nu le putea fi tată tuturor băieţilor de acolo, în acel moment am înţeles ce înseamnă să ai un tată, un tată cu care mă puteam întoarce acasă.

  Pe măsură ce am crescut, am început să văd o imagine şi mai mare despre Tatăl meu ceresc, care, dându-L pe Fiul Său omenirii, ne-a adoptat pe fiecare dintre noi în familia Sa.

  La întrebarea: „Tu eşti Tatăl meu?”, Dumnezeu ne răspunde fără îndoială: „Da, copilul Meu. Eu sunt… Tatăl tău. Hai să mergem acasă!”


  Ida T. Ronaszegi

  Da, sunt Tatăl tău - 2019. La întrebarea: „Tu eşti Tatăl meu?”, Dumnezeu ne răspunde fără îndoială: „Da, copilul Meu. Eu sunt... Tatăl tău. Hai să mergem acasă!”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...