Cuvertura de pat

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  În fiecare dimineaţă la devoţionalul personal îmi aşez planurile mele la picioarele lui Isus pentru a le binecuvânta sau a le schimba, după planul Lui. Astfel s-au întâmplat câteva lucruri interesante în viaţa mea.

  Cu aproximativ treizeci de ani în urmă, întâlnirile pentru femei erau ceva nou în zona noastră. Când s-a anunţat prima întâlnire de acest gen, o prietenă de-a mea foarte apropiată m-a îndemnat plină de entuziasm să merg împreună cu ea şi să împărţim o cameră pentru acel weekend. Dar pentru a mă înscrie aveam nevoie de cincizeci şi trei de dolari – o sumă care nu era în bugetul meu. Prietena mea era foarte ocupată să recruteze şi alte surori din biserică pentru a se înscrie să participe, iar eu am început să mă rog pentru problema mea. Aveam nevoie de o cuvertură nouă de pat pentru a o înlocui pe cea veche, care era foarte uzată. Îmi alesesem dintr-un catalog cuvertura pe care o doream şi eram gata să o comand prin poştă. Cu tot cu transport, m-ar fi costat exact suma cu care m-aş fi putut înscrie. Economisisem acei bănuţi şi eram gata să fac comandă. Apoi am auzit de întâlnirea femeilor. Care era voia lui Dumnezeu pentru mine – să cumpăr cuvertura sau să merg la întâlnire? M-am gândit ce frumos ar fi să pot participa la întâlnire împreună cu surorile de la biserică şi să fiu în aceeaşi cameră cu prietena mea. Să uit de cuvertură şi să merg la întâlnire? Evident, trebuia să mă rog mult pentru asta! Hotărârea trebuia luată repede, deoarece în acea lună trebuiau făcute rezervările.

  Într-o zi, mergând acasă de la lucru, am trecut pe lângă un magazin de vechituri. Am simţit îndemnul să intru. Căutând printre lucruri, am ajuns la articolele pentru dormitor. O cuvertură care îmi părea cunoscută mi-a atras atenţia. Am descoperit că era exact acelaşi model ca cel pe care voiam să îl comand din catalog! Am studiat-o cu atenţie şi am văzut că era ca nouă, dar costa doar zece dolari. Am strâns-o în braţe şi m-am grăbit spre casa de marcat, lăudându-L pe Dumnezeu cu glas tare pentru răspunsul Său minunat la rugăciunea mea. Era evident că El dorea să merg împreună cu prietena mea la întâlnirea femeilor! „Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc. Doamne!” am spus din nou şi din nou, grăbindu-mă să cumpăr cuvertura. Când am ajuns acasă i-am spus vestea prietenei mele şi ne-am luat un moment să mulţumim şi să dăm laudă lui Dumnezeu. Nu mai trebuie să spun că întâlnirea a fost o mare binecuvântare pentru mine şi o amintire pe care o preţuiesc foarte mult.

  Dar tu? Tu Îl crezi pe Dumnezeu pe cuvânt chiar şi în cele mai mărunte şi neimportante lucruri din viaţă? Nu dai greş dacă o faci!


  Donna Ritchie Casebolt

  Cuvertura de pat - 2019. Tu Îl crezi pe Dumnezeu pe cuvânt chiar şi în cele mai mărunte şi neimportante lucruri din viaţă? Nu dai greş dacă o faci!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...