Articolul precedentIacov – religie, pur și simplu
  Articolul următorIacov – vorba dulce

  Să luminezi

  Voi sunteţi lumina lumii… Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:14-16

  O simplă faptă a credinţei poate face foarte mult şi poate contribui la salvarea unui suflet. Am experimentat această realitate în familia noastră.

  Un doctor care lucra într-un spital din Zambia nu va şti niciodată ce impact mare a avut asupra pacienţilor lui simplul fapt că se ruga. Una dintre paciente a fost bunica mea. Impactul acţiunilor sale a avut un efect pozitiv asupra familiei mele de-a lungul generaţiilor.

  Bunica mea a avut la un moment dat o problemă medicală pentru care era nevoie de o operaţie urgentă. După ce doctorul a intrat în sala de operaţii, a spus: „Mai trebuie să mai fac un lucru înainte de a începe operaţia. Vreau să mă rog cu dumneavoastră şi, de asemenea, să mă rog ca operaţia să decurgă bine.”

  Acestea fiind spuse, a plecat capul pentru rugăciune „Doamne, Tu eşti Marele Medic. O încredinţăm pe această femeie şi această operaţie în mâinile Tale pricepute. În numele Tău m-am rugat. Amin.”

  Bunica mea, care la acea vreme nu era credincioasă, a fost atât de impresionată de rugăciunea medicului, încât, în acel moment, a hotărât să devină membră în biserica din care făcea parte medicul. Ea a apreciat foarte mult şi a fost atinsă de credinţa acelui doctor în puterea lui Dumnezeu. A fost convinsă că trebuia să aparţină unei biserici care credea în Biblie.

  Deşi bunica mea nu mai este printre noi, părinţii mei, fraţii şi surorile mele si toţi copiii noştri urmează paşii bunicii noastre, care a ales, într-un timp de incertitudine, să creadă în Dumnezeu.

  Sper ca într-o zi să îi pot mulţumi acelui doctor care i-a „vorbit” bunicii mele despre credinţă – doar prin rugăciune.

  Este important să observăm că faptele simple ale credinţei pe care le facem pentru ceilalţi pot avea o influenţă de durată în a-i aduce la împărăţia lui Dumnezeu. Sunt sigură că acel doctor va fi şocat să vadă atât de multe stele în coroana lui datorită unei singure rugăciuni. Atunci îi vom putea povesti că acea rugăciune i-a schimbat viaţa bunicii pentru totdeauna şi a avut impact şi asupra restului familiei de-a lungul mai multor generaţii.

  Să facem ca lumina noastră să strălucească pentru Isus!


  Grace Phiri Bwalya

  Să luminezi - 2019. Este important să observăm că faptele simple ale credinţei pe care le facem pentru ceilalţi pot avea o influenţă de durată în a-i aduce la împărăţia lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...