Articolul precedentIacov – religie, pur și simplu
  Articolul următorIacov – vorba dulce

  Să luminezi

  Voi sunteţi lumina lumii… Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:14-16

  O simplă faptă a credinţei poate face foarte mult şi poate contribui la salvarea unui suflet. Am experimentat această realitate în familia noastră.

  Un doctor care lucra într-un spital din Zambia nu va şti niciodată ce impact mare a avut asupra pacienţilor lui simplul fapt că se ruga. Una dintre paciente a fost bunica mea. Impactul acţiunilor sale a avut un efect pozitiv asupra familiei mele de-a lungul generaţiilor.

  Bunica mea a avut la un moment dat o problemă medicală pentru care era nevoie de o operaţie urgentă. După ce doctorul a intrat în sala de operaţii, a spus: „Mai trebuie să mai fac un lucru înainte de a începe operaţia. Vreau să mă rog cu dumneavoastră şi, de asemenea, să mă rog ca operaţia să decurgă bine.”

  Acestea fiind spuse, a plecat capul pentru rugăciune „Doamne, Tu eşti Marele Medic. O încredinţăm pe această femeie şi această operaţie în mâinile Tale pricepute. În numele Tău m-am rugat. Amin.”

  Bunica mea, care la acea vreme nu era credincioasă, a fost atât de impresionată de rugăciunea medicului, încât, în acel moment, a hotărât să devină membră în biserica din care făcea parte medicul. Ea a apreciat foarte mult şi a fost atinsă de credinţa acelui doctor în puterea lui Dumnezeu. A fost convinsă că trebuia să aparţină unei biserici care credea în Biblie.

  Deşi bunica mea nu mai este printre noi, părinţii mei, fraţii şi surorile mele si toţi copiii noştri urmează paşii bunicii noastre, care a ales, într-un timp de incertitudine, să creadă în Dumnezeu.

  Sper ca într-o zi să îi pot mulţumi acelui doctor care i-a „vorbit” bunicii mele despre credinţă – doar prin rugăciune.

  Este important să observăm că faptele simple ale credinţei pe care le facem pentru ceilalţi pot avea o influenţă de durată în a-i aduce la împărăţia lui Dumnezeu. Sunt sigură că acel doctor va fi şocat să vadă atât de multe stele în coroana lui datorită unei singure rugăciuni. Atunci îi vom putea povesti că acea rugăciune i-a schimbat viaţa bunicii pentru totdeauna şi a avut impact şi asupra restului familiei de-a lungul mai multor generaţii.

  Să facem ca lumina noastră să strălucească pentru Isus!


  Grace Phiri Bwalya

  Să luminezi - 2019. Este important să observăm că faptele simple ale credinţei pe care le facem pentru ceilalţi pot avea o influenţă de durată în a-i aduce la împărăţia lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...