Articolul precedentIacov – vorba dulce
  Articolul următorIacov – condiția supremă

  Rugăciunea unei mame

  Atunci l-au adus nişte copilaşi, ca să-Şi pună mâinile peste ei şi să Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor cer ei.” – Matei 19:13,14

  Când aveam paisprezece ani, părinţii m-au trimis la internat ca să locuiesc acolo, să lucrez şi să merg la cursuri. Eram foarte timidă şi dorul de casă mă copleşea, într-o seară răcoroasă de decembrie, dorul m-a ros atât de tare, încât am sunat-o pe mama. La acea vreme a trebuit să o sun printr-un operator şi era foarte scump. În acea conversaţie mi-a spus patru cuvinte care au răsunat în mintea mea: „Mă rog pentru tine.”

  Mi-o imaginam îngenunchind lângă pat în fiecare seară, uneori nu doar o dată pe zi. Apoi mama m-a asigurat că întotdeauna se va ruga pentru mine, în fiecare zi. Am crezut-o şi încă o cred.

  Deşi mă confrunt cu multe încercări (nu doar eu, cu toţii), întotdeauna mă mângâie gândul că mama se roagă pentru mine. Acea asigurare a fost cel mai mare dar pe care mi l-a dat. M-am prins de ea în toată viaţa mea.

  În Noul Testament este relatată povestea unor mame care şi-au adus copiii la Isus pentru a-i binecuvânta şi a-i atinge. Când ucenicii le-au mustrat pe mame, spunându-le că Isus era prea ocupat ca să fie deranjat de copii, Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei” (Matei 19:14).

  Este minunat ca o mamă să îşi aducă la Isus copiii, venind în prezenţa Lui prin rugăciune, indiferent de vârsta copilului. Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu.

  Asigură-te că fiul sau fiica ta adolescentă, de douăzeci şi ceva de ani sau chiar adultă ştie că o porţi şi îl porţi în rugăciune, că îi aduci înaintea lui Isus în fiecare zi.

  Ca mame, să continuăm zilnic să ne aducem copiii înaintea Domnului, indiferent de circumstanţe sau de relaţia pe care o avem cu ei. Cele dintre noi care nu avem copii avem totuşi copii în biserică — familia lui Dumnezeu — pentru care să ne rugăm.

  Peste tot în jurul nostru sunt persoane care au nevoie de rugăciunile noastre, indiferent de vârstă – „căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei” (Matei 19:14).


  Barb Engquist

  Rugăciunea unei mame - 2019. Este minunat ca o mamă să îşi aducă la Isus copiii, venind în prezenţa Lui prin rugăciune, indiferent de vârsta copilului. Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...