Mâini

  Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. – Marcu 10:16

  Îmi place foarte mult să hoinăresc. Când privesc la tot ce a creat Dumnezeu, inima mea cântă de bucurie şi mă simt liniştită. Pe fereastra mea pot vedea păsărele, mesteceni înalţi şi argintii, dealuri, munţi, apusuri şi stele. Cerul este întotdeauna diferit şi lumea este atât de frumoasă.

  Dar uneori mă aflu în locuri de unde nu pot vedea pe fereastră sau sunt înconjurată de beton şi oţel. Atunci mă uit la mâinile mele. Le am întotdeauna cu mine şi de fiecare dată mă uimesc. Le folosesc tot timpul, fără să mă gândesc, şi uneori uit cât de minunate sunt până când mă tai sau mă rănesc la mâini sau îmi rup încheietura şi am nevoie de operaţie. Cu mâinile mele pot scrie felicitări, pot dactilografia la laptop, pot conduce maşina, pot coase, planta seminţe, pot împacheta cadouri, pot face curat în camere, pot atinge mâna cuiva, pot turna suc, pot mângâia faţa unui copil sau pot bandaja un genunchi rănit. Aproape toate lucrurile pe care îmi place să le fac depind de mâinile pe care Dumnezeu le-a creat. Mă rog ca niciodată să nu îmi pierd capacitatea de a le folosi.

  Isus Şi-a folosit mâinile în fiecare zi. El Şi-a pus mâna vindecătoare pe trupurile suferinde, a frânt pâinea pentru a hrăni mulţimea flămândă, i-a ridicat pe oameni, i-a tinut strâns, a scris pe nisip, a îmbrăţişat copilaşii, a spălat picioarele obosite şi pline de răni, a transformat apa în vin şi i-a atins pe cei care nu puteau fi atinşi. Apoi, într-o zi, aceste mâini care au vindecat şi au răspândit binecuvântarea au fost legate. Acele mâini iubitoare care au vindecat şi au ajutat au fost străpunse cu cruzime de nişte cuie. Dar chiar şi acele mâini sângerânde şi suferinde au continuat să binecuvânteze, dându-ne darul iertării şi deschizând pentru noi uşa vieţii veşnice.

  Dar mâinile tale? Pe o foaie desenează conturul mâinii tale. În interior poţi scrie tot ce poţi face cu mâinile tale, ca de exemplu să pregăteşti mâncarea, să scrii, să speli podeaua, să faci curat, să calci, să conduci maşina, să te joci, să lucrezi în grădină, să munceşti şi să te îmbraci. În interiorul celeilalte mâini scrie toate lucrurile prin care mâinile tale îi pot binecuvânta pe alţii: să scrii o felicitare, să faci o prăjitură, să aduni un buchet de flori din grădină, să împingi un scaun cu rotile, să coşi o fustiţă pentru o fetiţă din Africa, să croşetezi un fular pentru un om al străzii, să oferi cuiva bani etc.

  Apoi împreunează-ţi mâinile şi roagă-te. Întoarce mâinile cu palmele în jos şi dă-I lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Apoi întoarce palmele în sus pentru a primi binecuvântările lui Dumnezeu.

  Cum vor da mai departe mâinile tale dragostea lui Dumnezeu?


  Karen Holford

  Mâini - 2019. Împreunează-ţi mâinile şi roagă-te. Întoarce mâinile cu palmele în jos şi dă-I lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Apoi întoarce palmele în sus pentru a primi binecuvântările lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...