Viața

  Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. – Psalmii 37:3,4

  Ce este viaţa? Uneori mă gândesc profund la această întrebare. Unii spun că viaţa este ceea ce faci tu din ea. Este adevărat deoarece tot ce te influenţează pe tine, prin tine, va influenţa lumea în bine sau rău. Cu alte cuvinte, culegi ce ai semănat.

  Cred că putem afirma că gândirea pozitivă contribuie la un stil de viaţă pozitiv, dar şi opusul este la fel de adevărat. În direcţia în care îţi îndrepţi atenţia, în aceeaşi direcţie îţi vei canaliza şi energia. Aşa că eu îi cer lui Dumnezeu să mă ajute să mă concentrez pe El, să mă folosească pentru a sluji altora, fie prin munca mea, fie prin joaca mea.

  Am mai descoperit că în viaţă trebuie să participi, nu doar să anticipezi. Când îţi doreşti ceva, trebuie să depui efort serios pentru a-l obţine sau pentru a-ţi atinge obiectivul.

  Nu fi geloasă pe succesul altora; sărbătoreşte de parcă ar fi succesul tău. Cu toţii avem puterea de a alege. Să încetăm să ne mai plângem de milă.

  De asemenea, este important cum privim noi succesul. Mulţi oameni cred că succes înseamnă a avea o afacere, o slujbă foarte importantă, a fi căsătorit sau a fi la volanul unei maşini foarte scumpe. Analizând ce înseamnă succesul în viaţă, am ajuns la concluzia că este o stare de spirit, contează dacă suntem mulţumiţi cu ce ne-a binecuvântat Dumnezeu. Trebuie să trăim viaţa pe care Dumnezeu a creat-o pentru noi. Trebuie să fim recunoscători pentru ce învăţăm din experienţele bune şi rele. Apoi, în continuare, să aplicăm acele lecţii în viaţa noastră. Dumnezeu ne ajută şi ne oferă succesul Său atunci când ochii noştri sunt aţintiţi spre El.

  Cât de binecuvântaţi suntem că El ne-a dat Biblia ca manual care să ne arate cum să ne trăim viaţa! Isus ne-a spus că El a venit să ne dea viaţa – viaţă din belşug — şi o viaţă plină de sens şi scop. El a dorit ca noi să ne bucurăm de viaţă. Avem un scop atunci când ne modelăm viaţa după viaţa lui Isus. Cuvântul lui Dumnezeu şi Duhul Său cel Sfânt ne ajută să ne definim un scop în viaţă şi ne ajută să îl îndeplinim.

  Rugăciunea mea pentru noi, femeile, este ca să ajungem la acea stare de spirit în care să putem trăi viaţa, acea viaţă din belşug pe care Dumnezeu a avut-o în plan pentru noi. În ciuda problemelor şi a criticilor care vin asupra noastră, viaţa pe care o trăim poate fi frumoasă. Eu am ales să mă bucur de fiecare moment din viaţa mea. Sper că şi tu ai ales să faci la fel. Fii binecuvântată şi îmi doresc să simţi pacea lui Dumnezeu în viata ta!


  Deborah Matshaya

  Viața - 2019. În ciuda problemelor şi a criticilor care vin asupra noastră, viaţa pe care o trăim poate fi frumoasă. Eu am ales să mă bucur de fiecare moment din viaţa mea. Sper că şi tu ai ales să faci la fel. Fii binecuvântată şi îmi doresc să simţi pacea lui Dumnezeu în viata ta!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...