Articolul precedentPetru – rostul vieții
  Articolul următorPetru – scara virtuților

  Animalele pe care le-am întâlnit

  Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor,” Şi aşa a fost. – Geneza 1:24

  Într-o seară de vineri, în 2015, când am ajuns acasă, se auzea „miau, miau” dinspre un covor aruncat undeva, plin de mizerie. Surprinsă, am căutat să văd dacă sunt pisici. Pentru că apoi, pentru un timp, nu am văzut şi nu am auzit niciun pisoiaş, temerile noastre au început să crească, în special din cauza mirosului neplăcut. Sâmbătă dimineaţa am auzit din nou pisoiaşi strigând: „Miau! Miau!” Răspunsul lor foarte slab ne-a condus la doi pisoiaşi cu ochii încă închişi. Cu ajutorul unei sticle improvizate pentru lapte, ei şi-au revenit. Din nefericire însă, cu tot efortul, dragostea şi grija noastră, pisoiaşii au rezistat doar o săptămână.

  La început, când l-am cunoscut pe soţul meu, Norman, avea un câine. Bagga era un câine protector şi credincios, cu o blană neagră superbă, coadă stufoasă şi o privire fioroasă, dar inteligentă. După ce ne-am căsătorit, Norman m-a prezentat Baggei: „Aceasta este soţia mea. Să nu o superi.” Zece ani mai târziu, dispariţia prietenului lui canin l-a lăsat pe Norman cu inima frântă, în lacrimi şi foarte trist.

  Apoi l-am avut pe Max, un căţeluş foarte fericit, cu blană neagră, lăbuţe albe şi pieptul alb. Max a crescut şi el mare şi a ajuns un câine credincios, iubitor şi foarte atent. În fiecare seară îl întâmpina pe Norman la poartă cu un dans, cu nişte sunete neobişnuite şi un salt în aer. Max a fost şi un bun „părinte adoptiv”, alergând peste drum ori de câte ori auzea căţeluşi strigând. Într-o ocazie a fost lovit de o maşină. Mă temeam de ce era mai rău şi m-am rugat să se facă bine. A reuşit să supravieţuiască cu ajutorul veterinarului. Din nefericire, după aceea Max a fost otrăvit. Această pierdere ne-a produs durere şi tristeţe.

  Creaturile lui Dumnezeu, domestice sau sălbatice, au instincte foarte bune. Peste tot în lume, câinii au salvat oameni din incendii, inundaţii şi moloz. Tot aşa, Isus a venit să salveze întreaga lume de focul veşnic. El a venit să ne ajute să nu ne înecăm în furtunile vieţii. El ne scapă din molozul păcatului.
  Când stau şi mă gândesc cum acei pisoiaşi abandonaţi o strigau pe mama lor, îmi amintesc de Isaia 49:15, care spune: „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip!” În dragostea Sa pentru poporul ales, Isus S-a comparat pe Sine cu o găină care îşi strânge şi îşi protejează puii (Luca 13:34).

  Prietenele mele, să învăţăm aceste lecţii spirituale valoroase de la animalele pe care le întâlnim.


  Bula Rose Haughton Thompson

  Animalele pe care le-am întâlnit - 2019. Isus a venit să salveze întreaga lume de focul veşnic. El a venit să ne ajute să nu ne înecăm în furtunile vieţii. El ne scapă din molozul păcatului. În dragostea Sa pentru poporul ales, Isus S-a comparat pe Sine cu o găină care îşi strânge şi îşi protejează puii.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...