Articolul precedentPetru – scara virtuților
  Articolul următorIoan – conexiune totală

  Îngeri salvatori

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea. – Psalmii 91:15,16

  Adesea am auzit vorbindu-se despre îngeri şi despre felul cum intervin ei în viaţa omului. Dar am ajuns să cred în ei la nivel personal doar în urma unei experienţe pe care am avut-o la şaptesprezece ani.

  Departe de casă şi fără niciun ban, tocmai îmi începeam cariera de studentă la asistenţă medicală, prezentându-mă la un colegiu creştin doar pe baza credinţei. Cum îmi voi putea plăti cărţile, uniformele şi cele necesare supravieţuirii, hrana şi îmbrăcămintea?

  Fiind în biroul decanului şi aşteptând să îmi analizeze situaţia, am studiat o pictură de pe perete. În pictură era reprezentat Isus împreună cu ucenicii în momentul în care barca lor părea să fie înghiţită de furtună.

  Doamne Isuse, Mântuitorule, călăuzeşte-mă! m-am rugat eu în tăcere.
  Nu a trecut mult timp şi decanul colegiului m-a felicitat pentru că trecusem examenul de admitere. Apoi am discutat puţin despre problema mea financiară. Am ieşit din biroul lui cu asigurarea: „Unde este voinţă, există şi o soluţie.”

  Atât de mulţi „îngeri milostivi” au venit în ajutorul meu. Am fost repartizată să lucrez în bucătărie la un centru medical din apropiere. Serveam mâncarea delicioasă de acolo şi spălam vasele. Poate te întrebi de unde ştiam că mâncarea era delicioasă din moment ce nu îmi permiteam să o cumpăr? Răspunsul este că supraveghetorii mei îmi puneau deoparte o farfurie cu resturi sau mă trimiteau să curăţ oalele (pentru mine) înainte de a le spăla, ca să mă bucur de ultima îmbucătură de delicatese.

  Bibliotecara din campus punea deoparte manualele folosite şi mi le vindea cu un dolar bucata. O doamnă foarte amabilă de la serviciul local de ajutorare îmi punea la dispoziţie uniforme şcolare fără niciun ban. Am fost informată şi că „un înger”, care îşi dorea să rămână anonim, plătise taxa şcolară pentru mine. Lăudat fie Dumnezeu, de la care vin toate binecuvântările!

  De atunci au trecut mai bine de cincizeci de ani şi probabil că îngerii mei speciali acum se odihnesc în Domnul. Totuşi, sper ca într-o zi să îi îmbrăţişez şi să le spun: „Dumnezeu să te binecuvânteze! Prin tine, Dumnezeu Şi-a împlinit făgăduinţa că El va trimite îngerii Săi pentru a răspunde nevoilor mele” (vezi Geneza 24:7).

  Fie ca Domnul să ne dea fiecăreia compasiune pentru a fi un înger pentru cineva astăzi!


  Jane Wiggins Moore

  Îngeri salvatori - 2019. Dumnezeu să te binecuvânteze! Prin tine, Dumnezeu Şi-a împlinit făgăduinţa că El va trimite îngerii Săi pentru a răspunde nevoilor mele. Fie ca Domnul să ne dea fiecăreia compasiune pentru a fi un înger pentru cineva astăzi!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...