Articolul precedentPetru – scara virtuților
  Articolul următorIoan – conexiune totală

  Îngeri salvatori

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viaţă lungă şi-i voi arăta mântuirea Mea. – Psalmii 91:15,16

  Adesea am auzit vorbindu-se despre îngeri şi despre felul cum intervin ei în viaţa omului. Dar am ajuns să cred în ei la nivel personal doar în urma unei experienţe pe care am avut-o la şaptesprezece ani.

  Departe de casă şi fără niciun ban, tocmai îmi începeam cariera de studentă la asistenţă medicală, prezentându-mă la un colegiu creştin doar pe baza credinţei. Cum îmi voi putea plăti cărţile, uniformele şi cele necesare supravieţuirii, hrana şi îmbrăcămintea?

  Fiind în biroul decanului şi aşteptând să îmi analizeze situaţia, am studiat o pictură de pe perete. În pictură era reprezentat Isus împreună cu ucenicii în momentul în care barca lor părea să fie înghiţită de furtună.

  Doamne Isuse, Mântuitorule, călăuzeşte-mă! m-am rugat eu în tăcere.
  Nu a trecut mult timp şi decanul colegiului m-a felicitat pentru că trecusem examenul de admitere. Apoi am discutat puţin despre problema mea financiară. Am ieşit din biroul lui cu asigurarea: „Unde este voinţă, există şi o soluţie.”

  Atât de mulţi „îngeri milostivi” au venit în ajutorul meu. Am fost repartizată să lucrez în bucătărie la un centru medical din apropiere. Serveam mâncarea delicioasă de acolo şi spălam vasele. Poate te întrebi de unde ştiam că mâncarea era delicioasă din moment ce nu îmi permiteam să o cumpăr? Răspunsul este că supraveghetorii mei îmi puneau deoparte o farfurie cu resturi sau mă trimiteau să curăţ oalele (pentru mine) înainte de a le spăla, ca să mă bucur de ultima îmbucătură de delicatese.

  Bibliotecara din campus punea deoparte manualele folosite şi mi le vindea cu un dolar bucata. O doamnă foarte amabilă de la serviciul local de ajutorare îmi punea la dispoziţie uniforme şcolare fără niciun ban. Am fost informată şi că „un înger”, care îşi dorea să rămână anonim, plătise taxa şcolară pentru mine. Lăudat fie Dumnezeu, de la care vin toate binecuvântările!

  De atunci au trecut mai bine de cincizeci de ani şi probabil că îngerii mei speciali acum se odihnesc în Domnul. Totuşi, sper ca într-o zi să îi îmbrăţişez şi să le spun: „Dumnezeu să te binecuvânteze! Prin tine, Dumnezeu Şi-a împlinit făgăduinţa că El va trimite îngerii Săi pentru a răspunde nevoilor mele” (vezi Geneza 24:7).

  Fie ca Domnul să ne dea fiecăreia compasiune pentru a fi un înger pentru cineva astăzi!


  Jane Wiggins Moore

  Îngeri salvatori - 2019. Dumnezeu să te binecuvânteze! Prin tine, Dumnezeu Şi-a împlinit făgăduinţa că El va trimite îngerii Săi pentru a răspunde nevoilor mele. Fie ca Domnul să ne dea fiecăreia compasiune pentru a fi un înger pentru cineva astăzi!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...