Articolul precedentIoan – conexiune totală
  Articolul următorIoan – dragoste și lumină

  Nerăbdătoare: cu zel, dorință și fiind gata

  Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. – Filipeni 3:20

  Probabil deja v-aţi dat seama după ce aţi citit devoţionalele mele din acest an că mie îmi plac imnurile. În general îmi place muzica religioasă, dar imnurile îmi ating în mod special inima. Acele imnuri pe care le cânta bunica sau acea doamnă în vârstă de pe rândul din spate de la biserică în timp ce aşteptau să înceapă programul. Sau poate la radio s-a întâmplat să auzi un imn vechi. Oriunde le-ai fi auzit, imnurile de demult au cuvinte care par să pătrundă până în adâncul fiinţei noastre.

  De departe, imnurile mele preferate sunt cele care îndreaptă atenţia spre a doua venire a lui Isus, imnuri care ne provoacă să rămânem statornici şi puternici în credinţa noastră până va veni El. Imnuri care vorbesc despre acea „dimineaţă de aur” sau ne îndeamnă să „veghem, să fim sfinţi” în vederea apropiatei Sale veniri. Imnul preferat al mamei mele a fost: „Cu Isus, ah, faţă-n faţă.” O auzeam cântând acest imn în timp ce gătea sau stătea în pat sau când lucra în grădină. Mă minunam de cuvinte. Când îl voi vedea pe Isus venind, voi fi plină de uimire şi foarte încântată. Nimic altceva de pe acest pământ nu va mai conta, doar să Îi văd pe Isus faţă în faţă. Textierul imnului scria că, deşi acum îl putem vedea „doar puţin”, în ziua când va veni va fi un „moment fericit”, deoarece toată durerea şi întristarea vor dispărea. Ce zi minunată va fi!

  Biblia ne spune că noi ar trebui „să aşteptăm cu nerăbdare arătarea Domnului nostru Isus Hristos” (1 Corinteni 1:7). Pavel spune: „Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos” (Filipeni 3:20). Nerăbdător înseamnă „cu zel, dorinţă şi fiind gata.” Noi trebuie să fim gata pentru momentul când Isus va veni, nu doar în cuvinte, ci şi în acţiune. În fiecare zi trebuie să trăim pentru a împlini chemarea Evangheliei, deoarece suntem nerăbdători să mergem acasă.
  De aceea, surorile mele, trăiţi „aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu” (2 Petru 3:12). De ce? Pentru că „noi aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (vers. 13).

  Ce zi glorioasă va fi! Să cântăm cu bucurie, speranţă şi cu credinţă tare că „atunci când trâmbiţa va suna, eu voi fi acolo”.


  Heather-Dawn Small

  Nerăbdătoare: cu zel, dorință și fiind gata - 2019. Noi trebuie să fim gata pentru momentul când Isus va veni, nu doar în cuvinte, ci şi în acţiune. În fiecare zi trebuie să trăim pentru a împlini chemarea Evangheliei, deoarece suntem nerăbdători să mergem acasă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...