Masina de spălat vase

  Păzeşte dar legile şi poruncile Lui, pe care ţi le dau azi, ca să fii fericit, tu şi copiii tăi după tine, şi să ai zile multe în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău pe vecie. – Deuteronomul 4:40

  Pregătindu-ne să ne mutăm, m-am întrebat: Ce voi face cu maşina de spălat vase care este aproape nouă?

  Imediat gândul mi-a fugit la Lindewe şi la soţul ei, o familie tânără de emigranţi din Zimbabwe, care tocmai se mutaseră în noua lor casă în Anglia. Ştiam că ar preţui un astfel de cadou, dar vor avea nevoie de instrucţiuni clare despre cum să o folosească.

  Soţul meu le-a instalat maşina de spălat vase în timp ce eu le explicam cum să o folosească. „În partea aceasta va trebui să pui nişte sare şi să te asiguri că este plină.” Deşi Lindewe era foarte fericită de noua maşină de spălat vase, puteam să văd pe faţa ei dezorientarea în timp ce îi explicam. „Da, vei avea nevoie şi de pastile de detergent şi o soluţie pentru clătire”, am mai spus eu, arătându-i unde ar trebui puse fiecare. După ce i-am explicat din nou, a trebuit să îi demonstrez cum să folosească maşina de spălat vase.

  „Urmează instrucţiunile şi nu vei da greş”, am spus eu, plecând cu zâmbetul pe buze.

  Câteva zile mai târziu, Lindewe m-a sunat foarte speriată. „Maşina de spălat vase nu merge şi am spumă în toată bucătăria!” Am întrebat-o pe Lindewe ce a pus în maşina de spălat vase. „Detergent lichid”, a răspuns ea. Am râs în hohote. Nu urmase instrucţiunile!

  Uneori, la fel facem şi noi cu Dumnezeu. El ne spune care sunt regulile, instrucţiunile şi poruncile din Cuvântul Său despre cum să trăim şi ce să facem pentru a avea o viaţă sănătoasă, productivă, deplină şi prosperă – o viaţă din belşug. Dar din cauză că Cuvântul lui Dumnezeu nu se potriveşte cu percepţia noastră despre ce este bine, logic sau ştiinţific, noi alegem să facem cum ştim noi. Uneori consecinţele propriilor noastre fapte sunt amuzante şi putem râde împreună cu familia sau prietenii. Dar alteori rezultatele pot fi tragice, aşa cum ne spune cel mai înţelept om de pe pământ: „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte” (Proverbele 14:12).

  Tată, dă-ne putere şi o inimă deschisă să urmăm întotdeauna calea Ta pentru că Tu ne iubeşti cu o iubire veşnică şi doreşti ce este mai bine pentru noi.


  Luciile Fifield

  Masina de spălat vase - 2019. Tată, dă-ne putere şi o inimă deschisă să urmăm întotdeauna calea Ta pentru că Tu ne iubeşti cu o iubire veşnică şi doreşti ce este mai bine pentru noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...