Ultima rugăciune

  În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, am chemat pe Dumnezeul meu; din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul. – 2 Samuel 22:7

  Cancerul prietenei mele a recidivat. În ultima lună am sunat-o pe Danis aproape în fiecare zi. Luni dimineaţa, am avut o discuţie foarte plăcută despre vremea când ea m-a vizitat în Albuquerque. Am mers într-o excursie spectaculoasă cu balonul. Danis mi-a mărturisit în acea seară că acceptase să meargă doar pentru că noi, toţi ceilalţi, eram atât de entuziasmaţi, dar nu regreta deloc alegerea făcută. Marţi seara am încercat să o sun pe Danis, dar nu a răspuns nimeni. Câteva ore mai târziu m-a sunat o prietenă de-a ei, Terresa. Ea mi-a povestit că Danis căzuse în acea după-amiază şi fusese dusă la azil. Nu puteau să îi mai facă nicio operaţie, deoarece cancerul se răspândise prea mult.

  Am căzut neputincioasă, deoarece eu acum locuiam în Florida. Cel mai mare regret al meu era că nu mă rugasem cu Danis înainte de a încheia ultima noastră discuţie, aşa cum ne era obiceiul. Rugându-mă pentru ea şi gândindu-mă la situaţia mea lipsită de speranţă, dintr-odată mi-am amintit că Vania, o prietenă de-a mea, se mutase recent în Amarillo. Ea nu o cunoştea pe Danis, dar totuşi am sunat-o pe Vania şi am întrebat-o dacă ar putea să o viziteze pe Danis. M-a întrebat ce să îi transmită. I-am spus să îi transmită lui Danis că am trimis-o în locul meu ca să se roage cu ea să nu mai aibă dureri. Aceea a fost cererea pentru rugăciune a lui Danis. Deşi afară era o furtună de zăpadă, în miercurea aceea Vania s-a aventurat pe vremea rea ca să o întâlnească pe prietena mea.

  Mai târziu, Vania m-a sunat să îmi spună că Danis a înţeles că o vizitase la cererea mea ca să se roage pentru ea. Vania s-a rugat şi a spus că Danis nu avea dureri şi nici măcar nu părea a fi bolnavă! Ziua următoare m-a sunat Terresa în timp ce mergeam spre casă. Ea mi-a spus că Danis murise în pace — şi fără dureri – joi dimineaţa.

  Călătoria ei pe acest pământ se încheiase şi eu am fost foarte recunoscătoare că Vania a simţit îndemnul din partea lui Dumnezeu să facă acea vizită cât mai repede, în acea zi, soţul meu mi-a adus un pachet. Era un cadou pentru ziua mea de naştere, dar trimis mai devreme. Înăuntru era un coşuleţ cu mai multe cadouri, inclusiv o broşură: One Minute With God for Women (n.tr. Un minut cu Dumnezeu pentru femei). După ce m-am înfruptat din bunurile primite, m-am uitat la carte şi am început să citesc primul devoţional. Era intitulat „Găseşte-ţi vocea”.

  Dumnezeu cunoaşte vocea fiecăreia dintre noi atunci când ne rugăm. În acest caz, El S-a folosit de vocea altcuiva pentru a înălţa ultima rugăciune cu Danis.


  Rita Kay Stevens

  Ultima rugăciune - 2019. Dumnezeu cunoaşte vocea fiecăreia dintre noi atunci când ne rugăm. În acest caz, El S-a folosit de vocea altcuiva pentru a înălţa ultima rugăciune cu Danis.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...