Ploaie

  Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă în Domnul Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme. – loel 2:23

  Copiii erau foarte entuziasmaţi de aventura care îi aştepta. Tinerii de la grupa de tineri a bisericii pregăteau maşinile ca să plecăm cu cortul la sfârşit de săptămână. Am parcurs drumul până acolo cu un microbuz. În timpul călătoriei a început să plouă. Când am ajuns la locul de campare, deja ploua cu găleata şi se auzeau doar tunete şi fulgere pe cerul întunecat şi înnorat. Foarte bucuroşi, copiii şi-au instalat corturile în ciuda vremii nefavorabile.

  Până la miezul nopţii, corturile copiilor, sacii de dormit şi hainele erau ude leoarcă. Copiilor le era frig şi erau nemulţumiţi. I-am mutat într-un pavilion, dar vremea s-a înrăutăţit şi mai tare. Când paznicul taberei a spus că ne putem aştepta la ploaie tot restul weekendului, ne-am împachetat hainele ude leoarcă şi tot echipamentul şi am plecat spre casă.

  Şase fete foarte drăguţe, cu vârste între zece şi doisprezece ani, erau cu noi în maşină. Le-am ascultat cum cântau şi povesteau bucuroase ce se întâmpla în viaţa lor. Unul dintre subiectele discutate era că ele îi puteau determina pe părinţii lor să le dea tot ce îşi doreau. Dintr-odată şi-au dat seama că le ascultam. M-au implorat din toată inima să nu le spun părinţilor ce auzisem. Le-am asigurat că nu le voi spune părinţilor lor, după cum probabil îşi dăduseră şi ele seama.

  Comentariile fetelor m-au făcut să mă gândesc cât de adesea şi noi încercăm să îl manipulăm pe Dumnezeu să ne dea ceea ce ne dorim. Totuşi, El ştie că ceea ce ne dorim nu este întotdeauna cel mai bun lucru; calea Lui este cea mai bună.

  Foarte repede fetele au schimbat subiectul şi au început să spună cât de dezamăgite erau că ploaia le stricase zilele de distracţie şi aventură. Atunci m-am gândit că, la fel cum ploaia a venit în timpul excursiei cu cortul, şi noi aveam nevoie ca Dumnezeu să trimită ploaie în viaţa noastră. Avem nevoie ca El să spele seceta adusă de păcat în inimile noastre uscate şi prăfuite. Cuvintele Lui sunt ca o ploaie care reînviorează inimile însetate. El făgăduieşte că fântâna inimii noastre nu va seca niciodată dacă o umplem din Cuvântul Său sfânt, plin cu sfaturi şi făgăduinţe.

  Micile plante fragile din viaţa noastră se „usucă” foarte repede dacă nu sunt udate de Cuvântul lui Dumnezeu şi de rugăciune. Dumnezeu ne va călăuzi şi ne va reînnoi dacă ne încredem în El să facă acest lucru.

  Să ne menţinem inima sănătoasă şi hidratată de ploaia Sa.


  Carolyn Voss

  Ploaie - 2019. Micile plante fragile din viaţa noastră se „usucă” foarte repede dacă nu sunt udate de Cuvântul lui Dumnezeu şi de rugăciune. Dumnezeu ne va călăuzi şi ne va reînnoi dacă ne încredem în El să facă acest lucru.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...