Ține-te strâns de Dumnezeu

  Fraţilor, chiar dacă un om ar cădea… să-l ridicaţi cu duhul blândeţii. Şi ia seama la tine însuţi, ca să nu fii ispitit şi tu. Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos. – Galateni 6:1,2

  Ne întorceam cu maşina după ce am vizitat-o pe preţioasa noastră nepoată, când a început o ploaie torenţială. De-abia puteam vedea maşina din faţa noastră şi a trebuit să încetinim foarte mult pentru a ne asigura că mergeam în direcţia bună. Ne-am rugat ca Răscumpărătorul nostru să ne călăuzească. I-am cerut Lui să ne ţină în mâna Sa când treceam prin acea furtună care a curmat multe vieţi.

  Această experienţă m-a dus cu gândul la o doamnă care are probleme în relaţia ei. Foarte deprimată, ea nu vede nicio cale de scăpare, deoarece nu are pe nimeni în familie căruia să i se destăinuie şi astfel trebuie să poarte povara singură. Tot ce vede ea acum este un drum plin de ceaţă. Nici măcar nu ştie în ce direcţie să meargă. Din nefericire, ea nu este singura persoană din această lume care are nevoie de un prieten preţios ca să o ţină de mână când trece prin furtuna vieţii.

  Mai devreme sau mai târziu, toţi am trecut — sau vom trece — prin provocări în viaţa noastră personală, momente în care nu vom putea să vedem o cale sau cum să rezolvăm problema. În acele momente, totul pare atât de întunecat şi sumbru, încât nu ştim ce să facem sau încotro să mergem. Uneori chiar uităm că doar dacă îl lăsăm pe Dumnezeu să ne poarte pe braţe prin furtună vom putea trece prin acele zile ploioase şi cu ceaţă.

  În Biblie găsim relatări despre multe femei credincioase şi curajoase. Una dintre ele este Estera. În acele timpuri, femeile puteau fi văzute, dar nu şi auzite. Deoarece primise o educaţie creştină din partea verişorului ei şi fusese aleasă de împăratul Persiei ca regină, Estera nu se îndoia că Dumnezeu o pusese în locul în care era pentru un scop — să îşi salveze poporul atunci când situaţia era atât de înceţoşată încât niciunul dintre ei nu ştia ce să mai facă. Totuşi Estera ştia că doar Iehova cel credincios putea să îi ajute poporul. De aceea, ea şi alţii au postit şi s-au rugat mai multe zile. Dumnezeu i-a auzit şi i-a salvat.

  Dumnezeu şi pe tine te-a pus într-un loc în care poţi ţine pe cineva de mână pentru a fi de ajutor într-o perioadă întunecată din viaţa acelei persoane. Cu toţii avem această responsabilitate dacă dorim să împlinim porunca Sa de a ne iubi aproapele ca pe noi înşine. Fie ca Domnul să te conducă astăzi la cineva – poate la cineva care este asuprit şi are nevoie să fie susţinut de tine cât timp tu te ţii de Dumnezeu.


  Judith M. Mwansa

  Ține-te strâns de Dumnezeu - 2019. Dumnezeu şi pe tine te-a pus într-un loc în care poţi ţine pe cineva de mână pentru a fi de ajutor într-o perioadă întunecată din viaţa acelei persoane. Cu toţii avem această responsabilitate dacă dorim să împlinim porunca Sa de a ne iubi aproapele ca pe noi înşine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...