Ceața de iarnă

  Acum vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. – 1 Corinteni 13:12

  Pe vremea când locuiam în San Joaquin Valley, din California, nu îmi plăcea deloc ceaţa răcoroasă, densă, alburie şi specifică iernii. Apoi, săptămâna trecută, am văzut la ştirile de la televizor un reportaj despre ceaţă.

  REPORTERUL: Din cauza secetei a scăzut recolta de fistic cu aproape cincisprezece procente în acest ani

  FERMIERUL: Da. Deoarece nu a plouat suficient şi nu a fost suficientă umezeală în aer, nu a fost aproape deloc ceaţă răcoroasă. Neapărat avem nevoie de aceste sezoane lungi cu ceaţă răcoroasă!

  Nu se poate! Mă gândeam eu. Vrei să spui că acea ceaţă densă şi răcoroasă de îţi intră până în oase, pe care am urât-o atât de mulţi ani, chiar are un scop? De acum eram ochi şi urechi!

  REPORTERUL: Dar cu ce ajută această ceaţă rece cultura de fistic?

  FERMIERUL: Fără acele zile lungi cu ceaţă, nu avem suficiente „ore de călire”, cum le numim noi, pentru a „adormi” copacii, astfel încât copacii mascul „să se trezească” în armonie cu copacii femelă pentru polenizare. Ceaţa de iarnă asigură o primăvară productivă şi un sezon de creştere vara.

  Atunci mi-am amintit de alte sezoane cu ceată — si de creştere — din viată. Momente de nesiguranţă, când nu putem vedea dincolo de ceaţa acelei zile… nu vedem ziua de mâine. Nu ne place deloc necunoscutul care ne încetineşte si ne înceţoşează ochii, încât nu mai putem vedea drumul — şi nici măcar unde suntem!

  Ştiţi ceva? Sunt foarte bucuroasă că Dumnezeu are ochi care pot vedea prin ceaţă în acele momente ostile din viaţa noastră, când El ştie că noi nu putem vedea! Pavel scrie: ,Acum vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos, dar atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin” (1 Corinteni 13:12).

  Când suntem ispitiţi să ne descurajăm din cauză că tot ce putem vedea şi simţi în jurul nostru este o ceaţă de nepătruns, rece până la oase, poate ne-ar ajuta să ne amintim că Dumnezeu, în propria noastră „livadă”, poate vedea dincolo de ceaţă pomii de fistic. Chiar în aceste „ore de călire”, El ne pregăteşte pentru următorul sezon de producţie şi creştere.


  Carolyn Rathbun Sutton

  Ceața de iarnă - 2019. Când suntem ispitiţi să ne descurajăm din cauză că tot ce putem vedea şi simţi în jurul nostru este o ceaţă de nepătruns, rece până la oase, poate ne-ar ajuta să ne amintim că Dumnezeu, în propria noastră „livadă”, poate vedea dincolo de ceaţă pomii de fistic.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...