Intrusul de sărbători

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  În Africa de Sud, pe 16 decembrie este sărbătoare. Multe cupluri aleg să îşi unească destinele cu această ocazie. Prietena mea din estul Londrei m-a sunat să îmi spună că fiul ei urma să se căsătorească pe acea dată. Am anticipat în gând tot entuziasmul care va fi pe data respectivă, în acea parte a lumii.

  Era ora 11:30 dimineaţa şi eu stăteam la biroul meu când am auzit nişte sunete ciudate. Am mers la fereastră să verific ce se întâmplă, dar nu am văzut pe nimeni în preajmă. M-am întors în birou. După scurtă vreme, am auzit alt sunet: sticlă spartă. Deoarece nu pot vedea dincolo de zidul înalt care desparte casa mea de cea a vecinilor, am crezut că probabil sunt ocupaţi ei cu ceva.

  La amiază, în mijlocul zilei, am intrat în bucătărie. Atunci am văzut un tânăr care se uita prin geamul de la bucătărie! Deoarece jaluzeaua de la bucătărie era pe jumătate deschisă, eu l-am putut vedea, dar el nu mă vedea. Am bătut tare în geam şi am strigat isteric: „Ce faci aici?” Imediat a fugit, fără să spună vreun cuvânt.

  Curtea mea era îngrădită de jur împrejur pentru siguranţa mea, aşa că nu m-am aşteptat ca cineva să poată intra. Totuşi, tânărul acela a găsit o crăpătură foarte mică, unde se termina sârma ghimpată. Cumva a reuşit să se strecoare prin acea crăpătură şi, de pe acoperiş, a alunecat în curtea îngrădită, reuşind să intre de acolo.

  Din cauza poziţionării casei mele, eu nu puteam vedea acea parte a gardului din casă. Aşa că a trebuit să mă uit pe la toate ferestrele de pe cealaltă parte a casei, care aveau vedere înspre parc. Invadatorul a spart geamul de la dormitor, care era înspre gard. Totuşi nu a reuşit să intre în casă din cauza gratiilor împotriva hoţilor. Când am intrat eu în bucătărie, el era pe punctul de a sparge geamul de la bucătărie.

  Usa de la bucătărie era încuiată, altfel ar fi intrat în casă fără să îmi dau seama. Nu am crezut că vreodată cineva va reuşi să treacă de gardul meu care îngrădea curtea! M-am cutremurat gândindu-mă ce s-ar fi putut întâmpla.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi îngerilor Săi că m-au păzit. „Te voi lăuda din toată inima mea, Doamne Dumnezeul meu, şi voi preamări Numele Tău în veci! Căci mare este bunătatea Ta faţă de mine şi Tu îmi izbăveşti sufletul din adânca Locuinţă a morţilor” (Psalmii 86:12,13).


  Priscilla E. Adonis

  Intrusul de sărbători - 2019. „Te voi lăuda din toată inima mea, Doamne Dumnezeul meu, şi voi preamări Numele Tău în veci! Căci mare este bunătatea Ta faţă de mine şi Tu îmi izbăveşti sufletul din adânca Locuinţă a morţilor” (Psalmii 86:12,13)
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...