Articolul precedentIoan – usă în cer
  Articolul următorIoan – plânsul pământului

  Invitația

  Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6:23

  Mulţimea se aduna în vestibul. Un entuziasm de neimaginat umplea văzduhul în timp ce participanţii la concert au ocupat rapid scaunele din sală. Luminile s-au stins şi prestigiosul dirijor şi-a ridicat bagheta. Peste sală s-a lăsat liniştea. Imediat după aceea s-au auzit glasurile pricepute şi melodioase ale artiştilor. Interpretarea lor a fost de excepţie. Inima mea a tresăltat la auzul corului mixt care ne-a încântat cu Mesia lui Handel.

  Un vecin binevoitor ne sunase şi ne anunţase că cumpărase bilete la concert pentru mine şi soţul meu, ca dar pentru acel final de an. Vă puteţi imagina cu câtă nerăbdare am aşteptat seara în care era programat concertul. Într-un final a venit şi seara mult aşteptată şi nimeni nu a fost dezamăgit – cu excepţia gazdei noastre.

  Alte persoane invitate, pentru care vecinul nostru cumpărase bilete, nu s-au prezentat la concert. Au pierdut o ocazie uimitoare.

  Pe drum spre casă, meditam la ce au pierdut absenţii. Atunci mi-am dat seama că la fel am răspuns unii dintre noi invitaţiei lui Isus de a veni la El pentru mântuire. Fiul lui Dumnezeu ne îndeamnă: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Matei 11:28,29).

  O, ce dar minunat ne oferă Isus! El a plătit deja preţul şi a făcut toate pregătirile necesare. Tot ce trebuie să facem este să acceptăm darul Său plin de har şi iubire.

  Dar nenumărate suflete preţioase, care spun că îşi doresc ceea ce le oferă Isus, Îi vor întoarce spatele, alegând mai degrabă atracţiile acestei lumi decât să Îi aleagă pe El pentru veşnicie. Cu toţii vor avea ocazia să audă despre viaţa Mântuitorului, despre moartea plină de jertfire pe cruce pentru păcatele noastre şi despre învierea minunată din mormântul rece şi întunecos. Cu toţii sunt invitaţi să afle despre lucrarea Sa din ceruri pentru sfinţii preţioşi care Îi cer un „bilet” pentru a doua Sa venire şi pentru o călătorie către casa noastră cerească.

  Invită-i pe toţi cei pe care îi cunoşti la concertul original şi adevărat, al celei de-a doua veniri a lui Mesia, Isus Hristos. Să nu pierdem acest eveniment, căci va fi pe placul nostru al tuturor!


  Cathy Shannon

  Invitația - 2019. Invită-i pe toţi cei pe care îi cunoşti la concertul original şi adevărat, al celei de-a doua veniri a lui Mesia, Isus Hristos. Să nu pierdem acest eveniment, căci va fi pe placul nostru al tuturor!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...