Maria – un exemplu de credință și smerenie

  Îngerul a intrat la ea şi a zis: „Plecăciune ţie, căreia ţi s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei!” – Luca 1:28

  A fi bine văzut de monarhii acestei lumi este una, dar a fi binecuvântat, a ţi se face un mare har şi a te bucura de prezenţa şi tovărăşia Dumnezeului Cel Preaînalt este dincolo de ceea ce poate înţelege mintea omenească. Aceasta a fost poziţia de invidiat în care a fost pusă Maria, o fată evreică, săracă şi umilă din necunoscuta cetate Nazaret.

  În timp ce îşi vedea de programul ei obişnuit, viaţa Măriei a fost întreruptă de un vizitator ceresc care i-a spus că ei i se făcuse un mare har şi era binecuvântată. Dumnezeu era cu ea. Îngerul i-a explicat Măriei că urma să rămână însărcinată şi apoi să nască un fiu, care avea să fie Mântuitorul lumii.

  Uimită, Maria l-a întrebat smerită pe înger cum era posibil ca ea să fie însărcinată, deoarece nu avusese relaţii cu niciun bărbat. După ce îngerul i-a explicat clar cum ea, o fecioară, putea fi însărcinată, Maria s-a supus voii lui Dumnezeu. Cred că pentru Maria era ceva obişnuit să se supună voii lui Dumnezeu. Observaţi că ea nu s-a certat cu îngerul. Ea nu a spus: „Sunt prea tânără. Prietenele mele vor râde de mine. Familia va fi dezamăgită de mine. Societatea mă va respinge.” Sau: „Logodnicul meu mă va părăsi când va auzi că sunt însărcinată şi noi nu suntem căsătoriţi.” Voia lui Dumnezeu trecea dincolo de temerile personale ale Măriei. Fără îndoială, Duhul Sfânt era obişnuit să locuiască în inima ei, aşa că nu I-a fost greu să continue să împlinească voia lui Dumnezeu în şi prin ea. La urma urmei, trupul Măriei era templul Duhului Sfânt.

  De aceea, Maria i-a spus îngerului: „Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” (Luca 1:38). Ce smerenie! Ce credinţă! Ce supunere faţă de voia desăvârşită a lui Dumnezeu! Ea nu a înţeles pe deplin sarcina pe care trebuia să o împlinească, dar s-a supus de bunăvoie acestui mandat divin. Ea era dispusă să îşi pună soarta în mâna Lui.

  Astăzi, Dumnezeu caută femei ale credinţei şi smereniei cărora El să le poată acorda un mare har, binecuvântările Sale şi prezenţa Sa divină – femei pe care le poate folosi pentru a-Şi îndeplini scopul. Noi avem privilegiul binecuvântat să îi spunem: „Doamne, ia tu viaţa mea. Mă consacru Ţie.”


  Gerene I. Joseph

  Maria - un exemplu de credință și smerenie - 2019. Astăzi, Dumnezeu caută femei ale credinţei şi smereniei cărora El să le poată acorda un mare har, binecuvântările Sale şi prezenţa Sa divină - femei pe care le poate folosi pentru a-Şi îndeplini scopul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...