Daruri bune

  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

  Zile de naştere. Ziua Recunoştinţei. Finalul de an. Aceste ocazii întotdeauna mă ţin ocupată şi mă întreb ce daruri să cumpăr pentru familie, prieteni, familia de la biserică sau colegi.

  Când eram puţin mai tânără, aveam totul planificat. Încă de la începutul anului, aveam o listă cu cei cărora trebuia să le iau cadouri. Apoi, când mergeam la cumpărături şi vedeam ceva frumos la ofertă, cumpăram pentru a oferi cadou la ocaziile potrivite. Dar, pe măsură ce îmbătrâneşti, dăruirea de cadouri începe să fie o provocare tot mai mare.

  Finalul acestui an a venit mult prea repede pentru mine. Din cauza multelor călătorii şi a altor responsabilităţi, nu am avut timp să pregătesc daruri pentru familia apropiată. Aşa că a trebuit să mă grăbesc la cumpărături în „ceasul al doisprezecelea” pentru a găsi cadouri. Este uşor să cumperi cadouri dacă ştii ce vrei să cumperi, dar este mai greu atunci când nu ai nici cea mai vagă idee ce să cumperi.

  Pentru că nu aveam suficient timp şi eram în grabă, mintea mea nu putea nici măcar să gândească: Ce cadou să le iau nepoatelor?

  Am intrat în câteva magazine, dar nu am găsit nimic cu adevărat semnificativ pentru ele. Atunci am intrat pe internet să mă inspir puţin pentru a şti ce să le cumpăr. Am găsit multe idei, dar nu erau ideile mele. Voiam să cumpăr ceva pe care nepoatele mele să îl preţuiască. Ei bine, eram în încurcătură. În cele din urmă am hotărât să le scriu un cec. Nu a fost prima mea opţiune pentru cadou, dar era cea mai bună soluţie în acea situaţie.

  Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat: familia, copiii, nepoţii şi prietenii. Dar mai presus de orice, El ne-a dat cel mai de preţ dar, pe singurul Său Fiu. „Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 loan 4:9). Ca Dătător de daruri bune, Dumnezeu a făcut pregătirile necesare chiar de la început! El a făcut planuri pentru Darul nostru din timp!

  Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.

  Mai presus de orice, să îi dăm slavă pentru darul preţios al Fiului Său!


  Jemima Dollosa Orillosa

  Daruri bune - 2019. Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...