Daruri bune

  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

  Zile de naştere. Ziua Recunoştinţei. Finalul de an. Aceste ocazii întotdeauna mă ţin ocupată şi mă întreb ce daruri să cumpăr pentru familie, prieteni, familia de la biserică sau colegi.

  Când eram puţin mai tânără, aveam totul planificat. Încă de la începutul anului, aveam o listă cu cei cărora trebuia să le iau cadouri. Apoi, când mergeam la cumpărături şi vedeam ceva frumos la ofertă, cumpăram pentru a oferi cadou la ocaziile potrivite. Dar, pe măsură ce îmbătrâneşti, dăruirea de cadouri începe să fie o provocare tot mai mare.

  Finalul acestui an a venit mult prea repede pentru mine. Din cauza multelor călătorii şi a altor responsabilităţi, nu am avut timp să pregătesc daruri pentru familia apropiată. Aşa că a trebuit să mă grăbesc la cumpărături în „ceasul al doisprezecelea” pentru a găsi cadouri. Este uşor să cumperi cadouri dacă ştii ce vrei să cumperi, dar este mai greu atunci când nu ai nici cea mai vagă idee ce să cumperi.

  Pentru că nu aveam suficient timp şi eram în grabă, mintea mea nu putea nici măcar să gândească: Ce cadou să le iau nepoatelor?

  Am intrat în câteva magazine, dar nu am găsit nimic cu adevărat semnificativ pentru ele. Atunci am intrat pe internet să mă inspir puţin pentru a şti ce să le cumpăr. Am găsit multe idei, dar nu erau ideile mele. Voiam să cumpăr ceva pe care nepoatele mele să îl preţuiască. Ei bine, eram în încurcătură. În cele din urmă am hotărât să le scriu un cec. Nu a fost prima mea opţiune pentru cadou, dar era cea mai bună soluţie în acea situaţie.

  Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat: familia, copiii, nepoţii şi prietenii. Dar mai presus de orice, El ne-a dat cel mai de preţ dar, pe singurul Său Fiu. „Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 loan 4:9). Ca Dătător de daruri bune, Dumnezeu a făcut pregătirile necesare chiar de la început! El a făcut planuri pentru Darul nostru din timp!

  Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.

  Mai presus de orice, să îi dăm slavă pentru darul preţios al Fiului Său!


  Jemima Dollosa Orillosa

  Daruri bune - 2019. Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...