Înghesuială în staul

  După ce au plecat îngerii de la ei, ca să se întoarcă în cer, păstorii au zis unii către alţii: „Haidem să mergem până la Betleem şi să vedem ce ni s-a spus şi ce ne-a făcut cunoscut Domnul.” S-au dus în grabă şi au găsit pe Maria, pe losifşi Pruncul culcat în iesle. – Luca 2:15,16

  Imaginea ultimului program cu tema naşterii lui Isus va rămâne întipărită în mintea mea pentru multă vreme. Sau cel puţin aşa sper. Planul era să citesc povestirea în biserica din satul natal şi am hotărât să o includ şi pe nepoata mea de nouă ani, Kaleigh, şi pe nepotul meu de opt ani, Mason. Kaleigh urma să citească versetele biblice, iar Mason trebuia să pună fiecare personaj în decorul pregătit în faţă. Am vorbit despre fiecare figurină. I-am arătat care era Iosif.

  „Nu prea arată ca Iosif”, a răspuns el. Am zâmbit, dar nu l-am mai întrebat de unde ştia el cum arată Iosif. Lua acest lucru în serios şi voiam să mă asigur că el a înţeles ce trebuia să facă, pentru a nu avea emoţii foarte mari. Nu mi-am dat seama că el luase foarte în serios indicaţiile mele. Sau mai bine zis, la literă. Povestea s-a terminat destul de repede. Kaleigh a citit pasajele despre cei trei magi, apoi în cele din urmă ne-am îndreptat atenţia spre scena naşterii Domnului, pregătită de Mason. El nu a pus totul chiar aşa cum m-aş fi aşteptat eu. În mintea mea, Iosif şi Maria trebuiau să fie în staul. Păstorii şi oile, dar şi magii, toţi trebuiau să fie lângă staul. Aşa ar fi fost un peisaj frumos. Dar scena naşterii Domnului pregătită de Mason poate nu a fost la fel de pitorească, dar a fost mult mai bună.

  Maria şi Iosif erau în staul cu Isus. La fel şi păstorii. Şi toate animalele. Şi cei trei magi. Era aglomeraţie mare în jurul ieslei. Fiecare figurină era îngrămădită acolo pentru a se închina împăratului nou-născut. Eu i-am spus să îi pună în scena staulului. Chiar aşa a făcut! Nu sunt sigură cum a reuşit să îi îngrămădească pe toţi acolo. Dar cert este că erau cu toţii acolo.

  Mai târziu, meditând la scena naşterii Domnului, mă întrebam: Cum ar fi dacă această imagine ne-ar reprezenta pe noi astăzi? Fiecare dintre noi, îngrămădindu-ne cât mai aproape de Isus, uimiţi de minunea din faţa noastră, dorind să ne închinăm Lui şi înţelegând ce înseamnă naşterea Sa — moartea şi învierea — pentru noi! Îmi doresc acest lucru. Mă rog pentru acest lucru, ca eu şi alţii să ne dorim să ne apropiem cât de mult putem de Isus. Şi, ca un rezultat al acestui lucru, să ne îngrămădim să ne închinăm împreună. Eu vreau să trăiesc practic scena lui Mason.

  Poate că voi face ca fiecare scenă a naşterii Domnului să fie aşezată în acelaşi fel ca să îmi amintească de acest lucru.


  Tamyra (Tami) Horst

  Înghesuială în staul - 2019. Fiecare dintre noi, îngrămădindu-ne cât mai aproape de Isus, uimiţi de minunea din faţa noastră, dorind să ne închinăm Lui şi înţelegând ce înseamnă naşterea Sa — moartea şi învierea — pentru noi! Îmi doresc acest lucru.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...