Tsunami

  Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El. – Psalmii 103:11

  În anul şcolar 2004-2005 am slujit ca studentă misionară în India. Am fost mai mult decât încântată atunci când părinţii şi sora mea mi-au spus că doreau să mă viziteze la finalul anului! Am planificat o călătorie prin locuri interesante de văzut şi unde am fi putut face multe lucruri. Din cauză că nu stăteau mult, nu reuşeam să vedem Taj Mahal-ul, aşa că, în schimb, am planificat să îi duc într-un loc special în sudul Indiei. Am auzit despre plajele frumoase de la Pondicherry, aşa că am planificat o excursie la ocean.

  Familia mea a aterizat în Chennai, Tamil Nadu, şi apoi am parcurs împreună cu trenul timp de şase ore, distanţa până în satul în care locuiam eu. Biserica mea de acasă, din New England, a trimis prin familia mea multe cadouri pentru copii. Cât de entuziasmaţi şi bucuroşi au fost ei să îşi deschidă cadourile!

  Apoi, tatăl meu, care se îmbolnăveşte foarte rar, a început să se simtă rău. Planul meu era ca după serviciul de închinare din Sabat, de la orfelinat, să mergem noaptea cu trenul înspre Pondicherry, ca să putem fi pe plajă duminică dimineaţa. Din cauză că tatăl meu se simţea tot mai rău, cu reţinere am anulat călătoria spre Pondicherry. Pur şi simplu, tata nu ar fi fost în stare să mai facă încă o călătorie lungă cu trenul.

  Duminica, pe 26 decembrie, un cutremur teribil din Oceanul Indian a declanşat un tsunami devastator. Deoarece rapoartele se concentrau pe distrugerile din Indonezia şi Sri Lanka, oamenii uită că peste 18 000 de persoane au murit şi în India în acea zi tragică. Eu şi familia mea am fi putut face parte din acel număr dacă am fi fost la plajă în acea zi fatidică de duminică dimineaţa! Prin harul lui Dumnezeu şi prin providenţa Sa, noi nu am fost acolo.

  De multe ori, noi avem planul nostru şi uităm că planurile lui Dumnezeu sunt cele mai bune. Poate nu vom şti niciodată, de partea aceasta a cerului, cât de des planurile noastre au eşuat pentru ca viaţa noastră (fizică şi spirituală) să poată fi salvată.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru protecţia Sa şi pentru că m-a scăpat de nenumărate ori în viaţa mea. Cu adevărat, „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmii 91:2). Este El şi locul tău de scăpare?


  Amanda N. Gaspard

  Tsunami - 2019. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru protecţia Sa şi pentru că m-a scăpat de nenumărate ori în viaţa mea. Cu adevărat, „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmii 91:2). Este El şi locul tău de scăpare?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...