Tsunami

  Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El. – Psalmii 103:11

  În anul şcolar 2004-2005 am slujit ca studentă misionară în India. Am fost mai mult decât încântată atunci când părinţii şi sora mea mi-au spus că doreau să mă viziteze la finalul anului! Am planificat o călătorie prin locuri interesante de văzut şi unde am fi putut face multe lucruri. Din cauză că nu stăteau mult, nu reuşeam să vedem Taj Mahal-ul, aşa că, în schimb, am planificat să îi duc într-un loc special în sudul Indiei. Am auzit despre plajele frumoase de la Pondicherry, aşa că am planificat o excursie la ocean.

  Familia mea a aterizat în Chennai, Tamil Nadu, şi apoi am parcurs împreună cu trenul timp de şase ore, distanţa până în satul în care locuiam eu. Biserica mea de acasă, din New England, a trimis prin familia mea multe cadouri pentru copii. Cât de entuziasmaţi şi bucuroşi au fost ei să îşi deschidă cadourile!

  Apoi, tatăl meu, care se îmbolnăveşte foarte rar, a început să se simtă rău. Planul meu era ca după serviciul de închinare din Sabat, de la orfelinat, să mergem noaptea cu trenul înspre Pondicherry, ca să putem fi pe plajă duminică dimineaţa. Din cauză că tatăl meu se simţea tot mai rău, cu reţinere am anulat călătoria spre Pondicherry. Pur şi simplu, tata nu ar fi fost în stare să mai facă încă o călătorie lungă cu trenul.

  Duminica, pe 26 decembrie, un cutremur teribil din Oceanul Indian a declanşat un tsunami devastator. Deoarece rapoartele se concentrau pe distrugerile din Indonezia şi Sri Lanka, oamenii uită că peste 18 000 de persoane au murit şi în India în acea zi tragică. Eu şi familia mea am fi putut face parte din acel număr dacă am fi fost la plajă în acea zi fatidică de duminică dimineaţa! Prin harul lui Dumnezeu şi prin providenţa Sa, noi nu am fost acolo.

  De multe ori, noi avem planul nostru şi uităm că planurile lui Dumnezeu sunt cele mai bune. Poate nu vom şti niciodată, de partea aceasta a cerului, cât de des planurile noastre au eşuat pentru ca viaţa noastră (fizică şi spirituală) să poată fi salvată.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru protecţia Sa şi pentru că m-a scăpat de nenumărate ori în viaţa mea. Cu adevărat, „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmii 91:2). Este El şi locul tău de scăpare?


  Amanda N. Gaspard

  Tsunami - 2019. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru protecţia Sa şi pentru că m-a scăpat de nenumărate ori în viaţa mea. Cu adevărat, „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” (Psalmii 91:2). Este El şi locul tău de scăpare?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...