Calea mai bună

  Cuvintele clevetitorului sunt ca nişte prăjituri, alunecă până în fundul măruntaielor. – Proverbele 26:22

  Soţul meu mi-a deschis uşa din dreapta deoarece pe jos era puţină zăpadă şi gheaţă. Apoi, cu atenţie, m-a ajutat să ajung la intrarea pentru angajaţi. I-am mulţumit şi, după un sărut rapid, am intrat în clădire în timp ce el pleca. După ce am ajuns cu liftul la etajul trei, mă întrebam oare ce gândeau oamenii care ne-a văzut: „Oare chiar este atât de neajutorată încât să nu poată coborî singură din maşină?” ar fi putut spune cineva care trecea chiar atunci prin parcare. Altul poate s-a întrebat: „Wow, dar ce s-a întâmplat cu ea? In urmă cu cincisprezece ani mergea la sală si arăta uimitor. Nu si acum!”

  Cât de adesea chiar noi nutrim astfel de gânduri în urma a ceea ce am văzut sau ce am crezut că am văzut! Ceva ce trebuie neapărat să spunem cuiva! Cuvintele pe care le rostim — fie că sunt spuse din dragoste sau pentru că bârfim doar de dragul bârfei — pot tăia adânc în inima cuiva. Oare este treaba noastră să bănuim şi să ne adăugăm perspectiva personală despre situaţia altcuiva? Niciunul dintre noi nu cunoaşte adevărata poveste a altcuiva, doar ceea ce vedem, care nu întotdeauna reflectă adevărul! Poate există o mică doză de adevăr. Sau poate nu. Până nu ajungem să cunoaştem o persoană şi să avem o relaţie care creşte de la simpla cunoaştere la prietenie, doar dăm cu presupusul. Cuvintele rostite, fie în faţă sau pe la spate, nu pot fi luate înapoi şi pot avea un efect devastator şi de lungă durată asupra persoanei respective sau a celor dragi.

  De multe ori, cuvintele ne ies pe gură ca o glumă, din neştiinţă, sau pentru că vrem cu adevărat să spunem ceva care răneşte. Eu aş vrea să întreb: aşa ar trebui să fie un creştin în conversaţiile sale?

  Isus a rostit multe cuvinte cu, către şi despre nenumăraţi oameni — cuvinte de încurajare, cuvinte de apreciere, cuvinte de viaţă! în tot ce a făcut, El a cunoscut care era situaţia şi viaţa acelei persoane şi Şi-a arătat grija în tot ceea ce a rostit public. Chiar şi celor care făcuseră lucruri rele, care, din nefericire, porniseră pe căi greşite, El le-a prezentat o cale mai bună prin cuvintele Lui de încurajare şi speranţă.

  Dragii mei, cu dragostea lui Isus — cel mai bun Prieten pe care l-am putea avea vreodată – şi prin exemplul Său, să încercăm să ridicăm pe cineva prin cuvintele noastre. El ne-a arătat calea mai bună!


  Iris L. Kitching

  Calea mai bună - 2019. De multe ori, cuvintele ne ies pe gură ca o glumă, din neştiinţă, sau pentru că vrem cu adevărat să spunem ceva care răneşte. Eu aş vrea să întreb: aşa ar trebui să fie un creştin în conversaţiile sale?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...