Calea mai bună

  Cuvintele clevetitorului sunt ca nişte prăjituri, alunecă până în fundul măruntaielor. – Proverbele 26:22

  Soţul meu mi-a deschis uşa din dreapta deoarece pe jos era puţină zăpadă şi gheaţă. Apoi, cu atenţie, m-a ajutat să ajung la intrarea pentru angajaţi. I-am mulţumit şi, după un sărut rapid, am intrat în clădire în timp ce el pleca. După ce am ajuns cu liftul la etajul trei, mă întrebam oare ce gândeau oamenii care ne-a văzut: „Oare chiar este atât de neajutorată încât să nu poată coborî singură din maşină?” ar fi putut spune cineva care trecea chiar atunci prin parcare. Altul poate s-a întrebat: „Wow, dar ce s-a întâmplat cu ea? In urmă cu cincisprezece ani mergea la sală si arăta uimitor. Nu si acum!”

  Cât de adesea chiar noi nutrim astfel de gânduri în urma a ceea ce am văzut sau ce am crezut că am văzut! Ceva ce trebuie neapărat să spunem cuiva! Cuvintele pe care le rostim — fie că sunt spuse din dragoste sau pentru că bârfim doar de dragul bârfei — pot tăia adânc în inima cuiva. Oare este treaba noastră să bănuim şi să ne adăugăm perspectiva personală despre situaţia altcuiva? Niciunul dintre noi nu cunoaşte adevărata poveste a altcuiva, doar ceea ce vedem, care nu întotdeauna reflectă adevărul! Poate există o mică doză de adevăr. Sau poate nu. Până nu ajungem să cunoaştem o persoană şi să avem o relaţie care creşte de la simpla cunoaştere la prietenie, doar dăm cu presupusul. Cuvintele rostite, fie în faţă sau pe la spate, nu pot fi luate înapoi şi pot avea un efect devastator şi de lungă durată asupra persoanei respective sau a celor dragi.

  De multe ori, cuvintele ne ies pe gură ca o glumă, din neştiinţă, sau pentru că vrem cu adevărat să spunem ceva care răneşte. Eu aş vrea să întreb: aşa ar trebui să fie un creştin în conversaţiile sale?

  Isus a rostit multe cuvinte cu, către şi despre nenumăraţi oameni — cuvinte de încurajare, cuvinte de apreciere, cuvinte de viaţă! în tot ce a făcut, El a cunoscut care era situaţia şi viaţa acelei persoane şi Şi-a arătat grija în tot ceea ce a rostit public. Chiar şi celor care făcuseră lucruri rele, care, din nefericire, porniseră pe căi greşite, El le-a prezentat o cale mai bună prin cuvintele Lui de încurajare şi speranţă.

  Dragii mei, cu dragostea lui Isus — cel mai bun Prieten pe care l-am putea avea vreodată – şi prin exemplul Său, să încercăm să ridicăm pe cineva prin cuvintele noastre. El ne-a arătat calea mai bună!


  Iris L. Kitching

  Calea mai bună - 2019. De multe ori, cuvintele ne ies pe gură ca o glumă, din neştiinţă, sau pentru că vrem cu adevărat să spunem ceva care răneşte. Eu aş vrea să întreb: aşa ar trebui să fie un creştin în conversaţiile sale?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...