„El va auzi glasul meu”

  Seara, dimineaţa şi la amiază oftez şi gem, şi El va auzi glasul meu. – Psalmii 55:17

  De sărbători mi-am reamintit care este puterea femeilor rugăciunii. Eram adunate împreună ca familie, pentru a ne închina în prima zi a noului an. Una câte una, am început să ne spunem motivele pentru care eram foarte recunoscătoare să îl avem pe Dumnezeu în viaţa noastră. Ascultând laudele emoţionante, din inimă, mi-am dat seama că mult din ceea ce se spunea acolo venea ca un răspuns direct la rugăciunile bunicii mele, care trecuse în nefiinţă. Fiind copil, am văzut cum bunica se pleca adesea pe genunchi pentru a înălţa rugăciuni în casa ei. Primul lucru pe care îl făcea după ce se trezea era să se roage. Apoi, după ce citea din Biblie în pat, îngenunchea încă o dată pentru o rugăciune care mie mi se părea fără sfârşit. Deşi nu înţelegeam, am fost inspirată de ruga ei şoptită în taină, adesea completată de oftări şi lacrimi.

  Totuşi eram plăcut surprinsă să văd că se ridica de la rugăciune zâmbind, mă întâmpina cu o îmbrăţişare caldă şi apoi îşi îndeplinea îndatoririle zilei, fredonând un cântec, întotdeauna răspândind în jur cuvinte plăcute şi iubitoare. De fiecare dată când plecam de acasă sau ne întorceam după ce ne terminaserăm treburile, în-genuncheam din nou şi ceream sau mulţumeam pentru protecţia lui Dumnezeu. La amiază, ea ne invita pe noi, copiii, să ne plecăm pe genunchi alături de ea. Uneori alegeam mai degrabă să ne jucăm. Chiar şi aşa, ea mergea singură, îngenunchea şi se ruga. Aceeaşi rutină şi seara. La acea vreme mă întrebam dacă toate acele rugăciuni nu erau prea mult — uneori eram reţinută să mă alătur ei.

  Ascultându-i pe membrii familiei mele enumerând motive de laudă – unul pentru că se întorcea la Dumnezeu, altul pentru că înţelegea dragostea lui Dumnezeu după studii biblice cu bunicul, altul pentru că putea umbla după o leziune gravă la coloana vertebrală, altul pentru influenţa evlavioasă a bunicilor, alţii erau recunoscători pentru că primiseră şi acceptaseră chemarea de a intra în lucrare – mi-am dat seama că poate rugăciunile bunicii au fost motivul pentru care eram strânşi cu toţii, exprimându-ne recunoştinţa la adresa lui Dumnezeu. Toate acele amintiri au reînnoit în mine dorinţa de a urma exemplul bunicii mele şi de a pune deoparte mai mult timp pentru rugăciune – de cel puţin trei ori pe zi.

  Nu ştiu ce poveri ai tu în viaţa ta astăzi, ca mamă, bunică, soţie sau femeie singură, dar te invit să te gândeşti să incluzi mai multă rugăciune în programul tău zilnic. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt adevărate şi poţi spune lumii, la fel ca David: „El va auzi glasul meu!” (Psalmii 55:17).


  Katia Garda Reinert

  „El va auzi glasul meu" - 2019. Nu ştiu ce poveri ai tu în viaţa ta astăzi, ca mamă, bunică, soţie sau femeie singură, dar te invit să te gândeşti să incluzi mai multă rugăciune în programul tău zilnic. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt adevărate şi poţi spune lumii, la fel ca David: „El va auzi glasul meu!”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...