Unde îți este credința?

  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce Îl cer! – Luca 11:13

  În perioada în care eu şi soţul meu, Verne, slujeam ca misionari în Insulele Palau, biserica noastră m-a numit director la departamentul Misiunea femeii pentru zona Insula Micronesia – zonă care cuprinde peste 2 100 de naţiuni, insulă care ocupă peste 7 700 km2 pătraţi în Pacificul de Sud. Pe oriunde călătoream, femeile îmi spuneau: „Se poate să organizăm o întâlnire a femeilor? Nu am organizat niciodată aşa ceva.” Dar cum ar fi putut sute de femei, care de-abia aveau suficiente resurse pentru a purta de grijă familiilor lor, să îşi permită să zboare în Guam şi să stea patru zile la un hotel pentru a participa la o întâlnire a femeilor?

  Ah, Doamne, am stăruit eu, unde am putea găsi suficiente fonduri pentru aceste surori minunate de pe insulei. Ca răspuns, am auzit: Unde îţi este credinţa? Am simţit îndemnul să trimit e-mailuri în care ceream „burse” pentru acea întâlnire. Apoi, comitetul nostru recent înfiinţat pentru organizarea întâlnirii a început să postească şi să se roage. În acea perioadă, Dumnezeu m-a inspirat să îi cer unei prietene dragi mie, din Oregon, să fie vorbitorul principal, deşi nu ne permiteam să îi plătim biletul de avion sau cazarea. Ea m-a asigurat că Dumnezeu va purta de grijă.

  Da, El a purtat de grijă! La doar trei săptămâni după Anul Nou, avioane pline cu femei din Pacificul de Sud au aterizat pe cel mai mare aeroport din Guam. Multe şi-au vândut chiar hainele şi bunurile şi au servit doar o masă pe zi pentru a economisi bani pentru biletul de avion şi cheltuielile de cazare. În timp ce grupele de femei de pe insule – îmbrăcate în rochii asortate, foarte colorate şi lungi – au umplut sala de întâlniri în acea seară, chiar aerul din sală era plin de speranţe. Împărăteasa din Palau şi fiica ei erau prezente acolo, împreună cu un alt oaspete de onoare, o doamnă guvernator foarte cunoscută din Guam.

  În sala de întâlniri, a fost agitaţie şi entuziasm printre cele peste cinci sute de surori strânse în acel loc de pe toate insulele. Niciodată nu am simţit puterea Duhului Sfânt în măsură aşa de mare ca în acea seară! Ca răspuns la săptămânile de rugăciune şi post, Dumnezeu era pregătit să îşi reverse binecuvântarea Sa supremă. Vorbitoarea noastră a vorbit despre „sfinţenia lui Dumnezeu”. Prezentarea a stârnit lacrimi, dar şi strigăte de „lăudat fie Domnul”. În cele patru zile, revărsarea Duhului Sfânt ne-a surprins şi ne-a înviorat — s-au format noi prietenii şi au avut loc vindecări! Dar mai presus de orice… a fost o reînviorare!

  Ce te cheamă Dumnezeu să faci, deşi credinţa ta pare „mică” acum? începe prin rugăciune şi post. La timpul ales de El şi prin resursele Sale, El va găsi o cale – cu binecuvântări nespuse.

  Patty L. Hyland

  Unde îți este credința? - 2019. Ce te cheamă Dumnezeu să faci, deşi credinţa ta pare „mică” acum? începe prin rugăciune şi post. La timpul ales de El şi prin resursele Sale, El va găsi o cale - cu binecuvântări nespuse.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...