Totul nou

lată, Eu fac toate lucrurile noi. – Apocalipsa 21:5

Oraşul New York, 31 decembrie; priveam uimită la un tocător de hârtie gigant care era instalat în colţul străzii cu Times Square (Manhattan) pentru a comemora Good Riddance Day.

Tocătorul de hârtie făcea parte dintr-o tradiţie care le oferea oamenilor oportunitatea de a spune „good riddance!” (n.tr. călătorie sprâncenată!) tuturor amintirilor neplăcute din anul anterior. În acea zi răcoroasă, oameni de diverse rase şi religii — bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni — au format cozi, ţinând în mână extrase de cont, cârduri de credit şi rapoarte, avize de evacuare, facturi şi rapoarte medicale. Am văzut o fată că înainta încet spre coadă cu o pereche de cârje. Ţinea în mână o foaie din carton colorat pe care scria „Călătorie sprâncenată cârjelor mele!” Sutele de oameni din mulţime aşteptau la rând pentru a scăpa şi distruge anumite părţi mai neplăcute din viaţa lor. Am rămas foarte surprinsă de această privelişte.

Multe familii s-au luptat în cursul anului trecut cu inimi frânte şi căsnicii destrămate, probleme de sănătate şi financiare, copii care s-au înstrăinat şi teama tot mai are. Totuşi se părea că mai este speranţă. Oamenii profitau de această ocazie pentru a o lua de la început, chiar dacă doar pentru o clipă. Cu această experienţă simbolică de „distrugere” a ceva, ei sperau să şteargă orice amintire urâtă din anul anterior. Ei sperau să elimine sursa problemelor lor şi să primească în suflet speranţa unui nou început.

Această experienţă a tocătorului nu este oare ceea ce ne oferă Tatăl nostru ceresc atunci când El ne cere să ne predăm viaţa noastră Lui? El ne dă o speranţă nouă, un început nou. El promite ca într-o zi să facă să dispară durerea şi suferinţa noastră, să şteargă orice temere şi să distrugă tot ce ne năpăstuieşte. Nu se merită să scufundăm lucrurile stricate din viaţa noastră în sângele vindecător al lui Isus, Fiul Lui?

Dumnezeu spune: „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimănui nu-i vor mai veni în minte” (Isaia 65:17). Tatăl nostru ne promite că „El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). El ne oferă o făgăduinţă clară de speranţă când spune: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi” (vers. 5).

Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!


Shanter H. Alexander

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video