Voi rezolva mai târziu

  lată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii. – 2 Corinteni 6:2

  Aş vrea să încep prin a face o mărturisire: toată viaţa mea am avut o problemă cu amânarea şi tocmai de aceea, în urmă cu câţiva ani, am creat următorul motto: „Acţionează acum.” De-a lungul anilor am observat că acest motto m-a ajutat să „supravieţuiesc” cu atât de multe lucruri de făcut şi m-a ajutat să nu rămân în urmă. Dar totodată am descoperit că, pe măsură ce mă maturizam (îmbătrâneam), îmi era tot mai greu să-mi pun în practică mottoul. Îmi dau seama că acest lucru se întâmplă din cauza numeroaselor lucruri pe care amân să le fac; în multe zile, lista pur şi simplu este prea lungă ca să mă ţin de ea. Şi atunci ce credeţi că fac?

  Un lucru pe care l-am încercat în trecut a fost să spun „nu” de mai multe ori. De asemenea, am învăţat să deleg unele lucruri altora, inclusiv unor membri ai familiei. Nu pot să fac eu totul.

  Din conversaţiile pe care le-am avut cu alte femei am descoperit că sunt foarte multe domenii din viaţa noastră în care obişnuim să amânăm. Nu începem chiar acum un program de exerciţiu fizic. Nu ne continuăm acum studiile. Ca să nu mai spun de acea programare pentru o mamografie pe care am tot amânat-o în ultimii ani.

  Vedem amânarea chiar şi în aspectele mai neimportante din viaţa noastră: amânăm curăţenia generală în casă, nu facem tivul la rochie decât în momentul în care vrem să o purtăm sau chiar amânăm să sunăm o prietenă care este bolnavă.

  Meditând la acest subiect, în mintea mea s-a cuibărit o întrebare tulburătoare: Noi, creştini fiind, amânăm şi când vine vorba de pregătirea noastră pentru a doua venire a lui Isus? De câte ori nu ne-am spus: „Voi începe devoţionalul zilnic de săptămâna viitoare”? Sau: „Voi începe să citesc Biblia la rând de anul viitor, ca să încep cu începutul”? Sau: „Când ritmul vieţii va mai încetini, voi găsi timp să particip la grupul de studiu biblic”?

  Sunt foarte multe motive pentru a amâna pregătirea spirituală şi fiecare dintre ele pare a fi destul de întemeiat. Totuşi, la începutul acestui an, vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt încă mă cheamă la o relaţie mai profundă şi mai plină de sens cu Isus, lucru care mă duce cu gândul la versetul de astăzi.

  Pavel îi mustră pe corinteni: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” Trebuie să recunosc faptul că am auzit şi am folosit de multe ori aceste cuvinte la multe campanii de evanghelizare, când s-a făcut apel pentru cei care doreau să îşi predea viaţa lui Isus. Dar îmi dau seama că aceste cuvinte se aplică tuturor celor care amână mântuirea pentru altă zi, când noi, de fapt, avem doar ziua de astăzi.


  Heather-Dawn Small

  Voi rezolva mai târziu - 2020. Sunt foarte multe motive pentru a amâna pregătirea spirituală şi fiecare dintre ele pare a fi destul de întemeiat. Vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt încă mă cheamă la o relaţie mai profundă şi mai plină de sens cu Isus, lucru care mă duce cu gândul la versetul de astăzi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...