Voi rezolva mai târziu

  lată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii. – 2 Corinteni 6:2

  Aş vrea să încep prin a face o mărturisire: toată viaţa mea am avut o problemă cu amânarea şi tocmai de aceea, în urmă cu câţiva ani, am creat următorul motto: „Acţionează acum.” De-a lungul anilor am observat că acest motto m-a ajutat să „supravieţuiesc” cu atât de multe lucruri de făcut şi m-a ajutat să nu rămân în urmă. Dar totodată am descoperit că, pe măsură ce mă maturizam (îmbătrâneam), îmi era tot mai greu să-mi pun în practică mottoul. Îmi dau seama că acest lucru se întâmplă din cauza numeroaselor lucruri pe care amân să le fac; în multe zile, lista pur şi simplu este prea lungă ca să mă ţin de ea. Şi atunci ce credeţi că fac?

  Un lucru pe care l-am încercat în trecut a fost să spun „nu” de mai multe ori. De asemenea, am învăţat să deleg unele lucruri altora, inclusiv unor membri ai familiei. Nu pot să fac eu totul.

  Din conversaţiile pe care le-am avut cu alte femei am descoperit că sunt foarte multe domenii din viaţa noastră în care obişnuim să amânăm. Nu începem chiar acum un program de exerciţiu fizic. Nu ne continuăm acum studiile. Ca să nu mai spun de acea programare pentru o mamografie pe care am tot amânat-o în ultimii ani.

  Vedem amânarea chiar şi în aspectele mai neimportante din viaţa noastră: amânăm curăţenia generală în casă, nu facem tivul la rochie decât în momentul în care vrem să o purtăm sau chiar amânăm să sunăm o prietenă care este bolnavă.

  Meditând la acest subiect, în mintea mea s-a cuibărit o întrebare tulburătoare: Noi, creştini fiind, amânăm şi când vine vorba de pregătirea noastră pentru a doua venire a lui Isus? De câte ori nu ne-am spus: „Voi începe devoţionalul zilnic de săptămâna viitoare”? Sau: „Voi începe să citesc Biblia la rând de anul viitor, ca să încep cu începutul”? Sau: „Când ritmul vieţii va mai încetini, voi găsi timp să particip la grupul de studiu biblic”?

  Sunt foarte multe motive pentru a amâna pregătirea spirituală şi fiecare dintre ele pare a fi destul de întemeiat. Totuşi, la începutul acestui an, vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt încă mă cheamă la o relaţie mai profundă şi mai plină de sens cu Isus, lucru care mă duce cu gândul la versetul de astăzi.

  Pavel îi mustră pe corinteni: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” Trebuie să recunosc faptul că am auzit şi am folosit de multe ori aceste cuvinte la multe campanii de evanghelizare, când s-a făcut apel pentru cei care doreau să îşi predea viaţa lui Isus. Dar îmi dau seama că aceste cuvinte se aplică tuturor celor care amână mântuirea pentru altă zi, când noi, de fapt, avem doar ziua de astăzi.


  Heather-Dawn Small

  Voi rezolva mai târziu - 2020. Sunt foarte multe motive pentru a amâna pregătirea spirituală şi fiecare dintre ele pare a fi destul de întemeiat. Vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt încă mă cheamă la o relaţie mai profundă şi mai plină de sens cu Isus, lucru care mă duce cu gândul la versetul de astăzi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...