Articolul precedentDragă Tată,
  Articolul următorIstoria este în mâinile Lui

  Salvată de clopoțel

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

  Era prima zi de şcoală după vacanţa de iarnă. La acea vreme aveam treisprezece ani. Eram la locul meu în clasă, în partea din stânga, în faţă. Aproape de pauză, profesoara a spus: „Aş vrea ca fiecare dintre voi să se ridice din bancă şi să ne spună ce cadou a primit.”

  O, nu! mi-am zis eu. Familia mea era foarte săracă. O organizaţie caritabilă locală dăruia cutii cu cadouri copiilor, însă doar până la vârsta de doisprezece ani. Deoarece acum aveam treisprezece ani, nu mă mai încadrasem pentru a primi un cadou şi în acel an. Aşa că tot ce primisem a fost un furou alb, de care chiar aveam nevoie.

  Trebuia să iau o decizie: Să spun adevărul şi să mă tachineze copiii fără milă sau să spun o minciună, şi astfel să scap de râsetele copiilor? Mama m-a învăţat să spun adevărul întotdeauna, aşa că era o decizie foarte grea.

  Cu cât profesoara se apropia mai mult de banca mea, cu atât stresul şi anxietatea erau mai mari. Ce să fac?

  Apoi profesoara a început să îi întrebe pe copiii de pe rândul meu ce cadou primiseră. În acel moment nervii îmi erau întinşi la maximum. Ce să fac?

  Tocmai când profesoara urma să mă întrebe pe mine, am auzit soneria zgomotoasă. Dacă m-aţi pune să descriu cât de uşurată m-am simţit în acel moment de maximă tensiune, aş putea să spun doar atât: „Clopoţel.” Am fost atât de uşurată, încât eram în stare să plâng. Chiar am fost salvată de clopoţel.

  De multe ori, ca adulţi, nu înţelegem anumite situaţii şi, fără să vrem, îi punem pe unii copii într-o postură în care trebuie să aleagă între două lucruri foarte stresante şi nedorite. Profesoara credea că face o activitate frumoasă împreună cu clasa, invitându-i pe copii să spună ce cadouri primiseră. Totuşi, fără să vrea, m-a pus în situaţia de a alege între o conştiinţă curată, dar o viaţă socială nefericită sau invers.

  La fel ca mama mea, noi trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri să-I ceară ajutorul lui Dumnezeu pentru a face ce este bine. De asemenea, îi putem face să înţeleagă că Isus îi va ajuta în orice situaţie. Sunt foarte fericită că Hristos a înţeles nevoia mea din acea zi. El a răspuns înainte ca eu să Îl rog.


  Ruth Cantrell

  Salvată de clopoțel - 2020. Trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri să-I ceară ajutorul lui Dumnezeu pentru a face ce este bine. De asemenea, îi putem face să înţeleagă că Isus îi va ajuta în orice situaţie. Sunt foarte fericită că Hristos a înţeles nevoia mea din acea zi. El a răspuns înainte ca eu să Îl rog.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...