Articolul precedentUnic şi preţios
  Articolul următorDumnezeu țese ițele istoriei

  O vreme pentru fiecare lucru

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. Naşterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei. – Eclesiastul 3:1,2

  Când m-am căsătorit, am devenit nu doar soţie, ci şi mamă pentru două fetiţe. De fapt, ele m-au ales să le fiu mamă înainte ca tatăl lor să mă aleagă să îi fiu soţie şi au fost micii mei susţinători până când, în cele din urmă, l-au convins. Eram o familie ocupată şi fericită când a mai apărut un băieţel, câţiva ani mai târziu, urmat de o fetiţă. Eram sigură că acum eram formula completă.

  Dar, câţiva ani mai târziu, am aflat că sunt însărcinată din nou. Mama mea, care a putut avea doar un copil, nu înţelegea de ce nu îmi doream încă un copil, pe când atitudinea soţului meu era: „întotdeauna mai este loc pentru încă unul.” Pe toată durata sarcinii am lucrat din greu şi am făcut tot ce am putut ca să pierd cumva sarcina. Totuşi, când micuţa Rose s-a născut, am iubit-o la fel de mult ca pe ceilalţi copii. Cu siguranţă că ea era elementul care lipsea în familia noastră. Rose a crescut şi a devenit o binecuvântare pentru mulţi oameni. Şi-a ales profesia de asistentă medicală şi a lucrat câţiva ani ca responsabilă cu montarea de perfuzii şi branule la un mare spital universitar creştin din California. Rose reuşea să le pună perfuzii bebeluşilor atunci când nimeni altcineva nu reuşea. O vreme a fost responsabilă cu prelevarea sângelui de la bebeluşii cu transplant de inimă.

  Rose s-a căsătorit şi, la rândul ei, a avut doi copii: o fetiţă şi, mai târziu, un băieţel. Apoi soţul ei s-a întors la şcoală pentru a deveni dentist, aşa că ea era cea care aducea bani în casă. Chiar în acea perioadă a aflat că era din nou însărcinată. Ştiam exact ce simte, dar mai ştiam că totul va fi bine. Deşi primii câţiva ani au fost o provocare pentru mămica foarte ocupată, niciun membru al familiei nu şi-ar fi putut imagina viaţa fără mica şi vesela fetiţă. Mai târziu, Rose şi-a deschis propria afacere pentru a putea face şcoală acasă cu copiii ei. Prin ceea ce face, ea îi învaţă pe oameni cum să îşi îmbunătăţească viaţa de familie prin păstrarea amintirilor în albume foto. Şi în prezent face acest lucru şi a fost o binecuvântare pentru multe familii, inclusiv pentru propriii copii.

  Viaţa merge înainte şi acum fetiţa ei cea mică a crescut şi a ajuns să fie o binecuvântare pentru multe vieţi, mergând în călătorii misionare în mai multe ţări. Şi ea este asistentă medicală şi, în această calitate, continuă să lumineze viaţa altora prin buna ei dispoziţie şi prin îngrijirea pe care le-o acordă.

  Meditând la viaţa noastră de familie, pot spune că Solomon a avut dreptate când a spus că fiecare lucru îşi are vremea lui şi că naşterea îşi are vremea ei. Putem să Îl lăsăm pe Dumnezeu să Se ocupe de detalii.


  Betty J. Adams

  O vreme pentru fiecare lucru - 2020. Meditând la viaţa noastră de familie, pot spune că Solomon a avut dreptate când a spus că fiecare lucru îşi are vremea lui şi că naşterea îşi are vremea ei. Putem să Îl lăsăm pe Dumnezeu să Se ocupe de detalii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...