Dumnezeu nu spune niciodată: „Ups!”

  În fiecare noapte îmi stropesc aşternutul şi-mi scald patul în lacrimi. – Psalmii 6:6

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! – Psalmii 50:15

  Într-o zi plăcută de Sabat, m-am trezit cu o întrebare în gând: Cum ar fi dacă Dumnezeu ar spune: „Ups”? Cum ar fi ca, atunci când mergem la Biblie pentru călăuzire şi răspunsuri la rugăciunile noastre, să găsim un verset care să spună: „Ups, la asta nu mă aşteptam! Îmi pare rău!” Trecând totuşi în registrul serios, cred că uneori, fără să ne dăm seama, ne întrebăm dacă Dumnezeu chiar ştie ce face. Poate că Îl „umanizăm”, deşi adevărul este că înţelepciunea Lui întrece orice pricepere omenească.

  Dacă ne aduce într-o situaţie pe care nu o înţelegem, Dumnezeu ne va ajuta să ieşim din ea. Dacă permite în viaţa noastră evenimente mai neplăcute, turnuri grave şi drame care schimbă totul, Dumnezeu o face deoarece are un scop, nu doar pentru binele nostru, ci şi pentru binele celor din jur.

  Nimic din ceea ce întâlnim în viaţă sau trăim pe pielea noastră nu scapă atotştiinţei lui Dumnezeu. Nu putem merge înaintea Lui în rugăciune şi să îl surprindem, aşteptându-ne la un răspuns de genul: „Ups, cumva mi-a scăpat acest lucru”. Poate în unele zile ne dorim să fie aşa, dar avem asigurarea că toate lucrurile acţionează spre binele celor care cred în El, după cum ni se spune în Romani 8:28. Întotdeauna trebuie să ne concentrăm asupra lui Dumnezeu şi asupra lui Hristos – niciodată asupra problemei. Niciodată nu trebuie să ne pierdem speranţa. Când simţi că nu mai poţi respira, Dumnezeu este acolo. Când nu poţi vedea ce îţi va aduce viitorul şi când nesiguranţa te năpădeşte, Dumnezeu este acolo. Când nu mai ai putere pentru a merge mai departe, Dumnezeu este acolo. El este cu tine în vremuri bune, în perioade mai confuze, în vremuri grele, poate chiar îngrozitoare.

  Avem asigurarea că, atunci când ne confruntăm cu situaţii grele, Dumnezeu nu va sta pe margine, cu un bol de floricele, privind cum trecem prin durere şi suferinţă. El va fi chiar lângă noi, deoarece ia în serios şi în mod personal fiecare situaţie a copiilor Săi. Ce Dumnezeu minunat avem! El Se îngrijeşte de fiecare făptură vie, dar ne iubeşte şi poartă de grijă vieţii, trupului şi sufletului nostru de parcă am fi singuri în univers.

  Dumnezeu Se va asigura că obţinem biruinţa; noi trebuie doar să rămânem în cursă şi să credem în dragostea Sa faţă de noi. Concentrează-te asupra lui Dumnezeu, şi El îţi va purta de grijă!


  Yvita Antoinette Villalona Bacchus

  Dumnezeu nu spune niciodată: „Ups!” - 2020. Niciodată nu trebuie să ne pierdem speranţa. Când simţi că nu mai poţi respira, Dumnezeu este acolo. Când nu poţi vedea ce îţi va aduce viitorul şi când nesiguranţa te năpădeşte, Dumnezeu este acolo. Când nu mai ai putere pentru a merge mai departe, Dumnezeu este acolo.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...