Dumnezeu nu spune niciodată: „Ups!”

  În fiecare noapte îmi stropesc aşternutul şi-mi scald patul în lacrimi. – Psalmii 6:6

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! – Psalmii 50:15

  Într-o zi plăcută de Sabat, m-am trezit cu o întrebare în gând: Cum ar fi dacă Dumnezeu ar spune: „Ups”? Cum ar fi ca, atunci când mergem la Biblie pentru călăuzire şi răspunsuri la rugăciunile noastre, să găsim un verset care să spună: „Ups, la asta nu mă aşteptam! Îmi pare rău!” Trecând totuşi în registrul serios, cred că uneori, fără să ne dăm seama, ne întrebăm dacă Dumnezeu chiar ştie ce face. Poate că Îl „umanizăm”, deşi adevărul este că înţelepciunea Lui întrece orice pricepere omenească.

  Dacă ne aduce într-o situaţie pe care nu o înţelegem, Dumnezeu ne va ajuta să ieşim din ea. Dacă permite în viaţa noastră evenimente mai neplăcute, turnuri grave şi drame care schimbă totul, Dumnezeu o face deoarece are un scop, nu doar pentru binele nostru, ci şi pentru binele celor din jur.

  Nimic din ceea ce întâlnim în viaţă sau trăim pe pielea noastră nu scapă atotştiinţei lui Dumnezeu. Nu putem merge înaintea Lui în rugăciune şi să îl surprindem, aşteptându-ne la un răspuns de genul: „Ups, cumva mi-a scăpat acest lucru”. Poate în unele zile ne dorim să fie aşa, dar avem asigurarea că toate lucrurile acţionează spre binele celor care cred în El, după cum ni se spune în Romani 8:28. Întotdeauna trebuie să ne concentrăm asupra lui Dumnezeu şi asupra lui Hristos – niciodată asupra problemei. Niciodată nu trebuie să ne pierdem speranţa. Când simţi că nu mai poţi respira, Dumnezeu este acolo. Când nu poţi vedea ce îţi va aduce viitorul şi când nesiguranţa te năpădeşte, Dumnezeu este acolo. Când nu mai ai putere pentru a merge mai departe, Dumnezeu este acolo. El este cu tine în vremuri bune, în perioade mai confuze, în vremuri grele, poate chiar îngrozitoare.

  Avem asigurarea că, atunci când ne confruntăm cu situaţii grele, Dumnezeu nu va sta pe margine, cu un bol de floricele, privind cum trecem prin durere şi suferinţă. El va fi chiar lângă noi, deoarece ia în serios şi în mod personal fiecare situaţie a copiilor Săi. Ce Dumnezeu minunat avem! El Se îngrijeşte de fiecare făptură vie, dar ne iubeşte şi poartă de grijă vieţii, trupului şi sufletului nostru de parcă am fi singuri în univers.

  Dumnezeu Se va asigura că obţinem biruinţa; noi trebuie doar să rămânem în cursă şi să credem în dragostea Sa faţă de noi. Concentrează-te asupra lui Dumnezeu, şi El îţi va purta de grijă!


  Yvita Antoinette Villalona Bacchus

  Dumnezeu nu spune niciodată: „Ups!” - 2020. Niciodată nu trebuie să ne pierdem speranţa. Când simţi că nu mai poţi respira, Dumnezeu este acolo. Când nu poţi vedea ce îţi va aduce viitorul şi când nesiguranţa te năpădeşte, Dumnezeu este acolo. Când nu mai ai putere pentru a merge mai departe, Dumnezeu este acolo.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...