Articolul precedentDragoste deplină
  Articolul următorUnde va sta îngerul?

  Toate lucrurile

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Sora mea geamănă identică avea un stil de viaţă foarte sănătos, pe care îl respecta cu sfinţenie, aşa că diagnosticul de cancer la plămâni pentru o nefumătoare a venit ca o surpriză majoră, chiar dacă ea simţea că ceva nu e bine deloc. Din momentul în care a fost diagnosticată, ea i-a spus doctorului că va accepta orice va permite Dumnezeu, vindecare sau nu, indiferent de planul de tratament pe care îl alegea. Dumnezeu ştia ce era mai bine pentru ea. Timp de optsprezece luni s-a simţit bine; dar, după ce planul de tratament a început să nu mai fie la fel de eficient, doctorul i-a spus că mai avea doar câteva luni de trăit. Familia ei m-a sunat să mă întrebe dacă aş putea merge să ajut şi eu şi să am grijă de ea. Sora mea îşi dorea să rămână în casa ei până la sfârşit. Au venit şi m-au dus la ei acasă.

  Nu am ezitat. Eu şi sora mea geamănă eram foarte apropiate. Pentru mine era un privilegiu să am grijă de ea. Nu mi-aş fi dorit să fie altfel, deşi stresul era mare – mintal, emoţional şi fizic. A fost una dintre cele mai dificile sarcini.

  Cu cât starea ei se agrava, cu atât credinţa îi era mai puternică. Într-o zi, mai aproape de debutul bolii, am întrebat-o despre credinţa ei. Mi-a spus că aceasta era singura modalitate de a face faţă acestei încercări, iar credinţa ei trebuia să crească. Ea ştia că se poate încrede în Domnul şi Mântuitorul ei.

  Într-o seară de Sabat, care s-a dovedit şi ultima, stăteam la marginea patului ei, conştientă că timpul ei pe acest pământ se apropia de final. Dimineaţa următoare a murit. Deşi sperase că va fi vindecată, a lăsat totul în seama lui Isus. Credinţa ei a rămas neclintită, niciodată nu a şovăit, până la sfârşit. Acum doarme, aşteptând ca Isus să vină şi să o ia acasă împreună cu toţi copiii Săi credincioşi.

  Atunci mi-am pus întrebări despre credinţa mea: Câtă încredere am eu? Cât de statornică sunt?

  Când sunt permise necazuri şi încercări în viaţa noastră, trebuie să recunoaştem că Dumnezeu le îngăduie cu un motiv. El nu face nimic în zadar în dreptul copiilor Săi. Nu trebuie să ne placă încercările prin care trecem. Sunt sigură că lui Isus nu I-a făcut plăcere să fie acuzat pe nedrept, să îi fie pironite mâinile în cuie sau să fie abuzat fizic. Dar El L-a iubit pe Tatăl şi S-a încrezut în El. A ştiut că tot ce îndura era permis pentru un viitor mai bun, chiar dacă pe moment simţea durere. El S-a încrezut în Dumnezeu pe deplin.

  Dumnezeu ne iubeşte necondiţionat. El doreşte ca noi să fim pregătiţi pentru Cer, ca să putem trăi cu El întreaga veşnicie.


  Carolyn Voss

  Toate lucrurile - 2020. Sunt sigură că lui Isus nu I-a făcut plăcere să fie acuzat pe nedrept, să îi fie pironite mâinile în cuie sau să fie abuzat fizic. Dar El L-a iubit pe Tatăl şi S-a încrezut în El. A ştiut că tot ce îndura era permis pentru un viitor mai bun, chiar dacă pe moment simţea durere. El S-a încrezut în Dumnezeu pe deplin.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...