Articolul precedentDragoste dolofană
  Articolul următorCutia Pandorei

  Cea mai bună trăire a cuvintelor lui Isus

  Ştiţi că cei priviţi drept cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele şi mai-marii lor le poruncesc cu stăpânire. Dar între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru. – Marcu 10:42,43

  În zilele noastre, oamenii privesc cu admiraţie spre mulţi alţi oameni – vedete de muzică pop şi celebrităţi din filme. Probabil că, fără să îmi dau seama, şi în viaţa mea sunt persoane care au un fel sau altul de „autoritate” asupra mea. Totuşi, dacă m-ar întreba cineva pe cine admir cel mai mult, eu aş răspunde, fără îndoială, că pe mama.

  Da, ea este cea care m-a purtat în pântece nouă luni de zile. Ea este cea care m-a înfăşat în fiecare zi, ajutându-mă să adorm. Ea m-a hrănit când mi-a fost foame. Şi, da, ea este cea care m-a certat din cauza comportamentului meu urât. Dar nu îmi amintesc ca vreodată să mă fi certat cu asprime. De fapt, îmi amintesc doar câteva ocazii, puţine, în care a fost nevoită să se aşeze lângă mine să avem o discuţie mai serioasă. În mare parte a timpului, mama mă învăţa prin propriile ei fapte.

  Pe când aveam unsprezece ani, mama a hotărât ca, în fiecare săptămână, să meargă în vizită la doamnele de la azilul de bătrâni din apropiere. Chiar dacă noi nu eram bogaţi, în fiecare Sabat invita la noi acasă pe cineva căruia îi era foame sau care avea o oarecare nevoie. Când o persoană avea nevoie de un loc de muncă, suna la mama, şi ea făcea ce putea. Când cineva nu avea unde să doarmă pentru că era străin, ea îi oferea adăpost. Filosofia după care se ghida mama era: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” Doar acum îmi dau seama cât de mult mi-a influenţat viaţa acest lucru.

  Am aşteptat cu nerăbdare să împlinesc optsprezece ani – nu pentru a obţine permisul, ci pentru a putea fi voluntară într-un azil de bătrâni. Acesta era visul meu. Chiar şi în prezent lucrez la un spital din apropierea şcolii şi mă implic în proiecte de intervenţie în urma dezastrelor, pentru a le fi alături celor care au nevoie de hrană.

  Mulţi cred că este „cool” să fii star pop, cu multe avantaje şi cu mulţi admiratori. Din contră, mama mea consideră un privilegiu să îi poţi ajuta pe semeni. Probabil că numele ei nu va apărea pe prima pagină din The New York Times. Dar sunt sigură că numele ei va fi în cartea vieţii.

  Pentru mine, mama este cea mai bună exemplificare a cuvintelor lui Isus: „Ştiţi că cei priviţi drept cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele. (…) Dar între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fîe mare între voi să fie slujitorul vostru” (Marcu 10:42,43).


  Lyudmyla Oliynyk

  Cea mai bună trăire a cuvintelor lui Isus - 2020. Mulţi cred că este „cool” să fii star pop, cu multe avantaje şi cu mulţi admiratori. Din contră, mama mea consideră un privilegiu să îi poţi ajuta pe semeni. Probabil că numele ei nu va apărea pe prima pagină din The New York Times. Dar sunt sigură că numele ei va fi în cartea vieţii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...