Articolul precedentIubirea de mamă
  Articolul următorPrin puterea bogăției mele

  Autobuzul care a venit prea devreme

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

  Ieri am încercat din răsputeri să îmi termin toată treaba, pentru a pleca exact la ora cinci, ca să prind autobuzul. Toată ziua am încercat să lucrez puţin mai repede ca să nu mă apuce sfârşitul zilei de muncă în graba de a termina ceva înainte de a pleca. Am reuşit să îmi termin toată treaba pentru ziua respectivă şi mi-am strâns lucrurile, după care am pornit în grabă pe scări şi, în cele din urmă, am ieşit afară.

  Am ajuns în staţie cu un minut înainte de ora la care trebuia să ajungă autobuzul – dar am reuşit doar să îl zăresc în timp ce lua o curbă. Este puţin spus că am fost supărată. îmi dădusem silinţa toată ziua. Chiar îmi scurtasem puţin şi pauza de prânz pentru a putea termina lucrul cu câteva minute înainte şi pentru a-mi pune lucrurile în ordine, ca să pot ieşi pe uşă chiar la cinci fix. De fapt, ajunsesem mai devreme. Toate eforturile mele de a nu pierde autobuzul în acea zi fuseseră în zadar.

  Sigur, ştiam că pierderea autobuzului nu era o tragedie. La urma urmei, dacă aşteptam, în mai puţin de jumătate de oră trebuia să vină un altul. Dar este greu să renunţi la aşteptările şi la planurile pe care ţi le-ai făcut.

  Imaginează-ţi cât de surprinsă am fost, trei minute mai târziu, când a apărut un alt autobuz. Primul nu ajunsese prea devreme. Din contră, întârziase foarte mult. Întârziase atât de mult, încât l-am confundat cu autobuzul cu care voiam eu să merg. Din cauză că mulţi oameni au urcat în primul autobuz în toate staţiile, al doilea era aproape gol. A fost o călătorie mult mai plăcută decât dacă m-aş fi strecurat cumva printre toţi ceilalţi călători din primul autobuz.

  Pe drum spre casă am început să mă gândesc la faptul că Dumnezeu ştiuse în tot acel timp că un autobuz mai bun urma să vină. Mi-am amintit că El întotdeauna ştie ce are pregătit şi că planul Său este cu mult peste ceea ce am eu în plan. Sunt sigură de acest lucru. Totuşi, de câte ori nu mă stresez şi nu mă îngrijorez când lucrurile nu merg conform planului meu?

  I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că mi-a amintit cu blândeţe că El este la cârmă. Apoi I-am mulţumit şi pentru grija Lui în lucrurile mici, dar şi în cele mari. Am hotărât să am mai multă încredere în Dumnezeu şi în planul Său.

  Nu ai vrea să faci şi tu la fel? Planurile Sale sunt întotdeauna mai bune.


  Julie Bocock-Bliss

  Autobuzul care a venit prea devreme - 2020. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că mi-a amintit cu blândeţe că El este la cârmă. Apoi I-am mulţumit şi pentru grija Lui în lucrurile mici, dar şi în cele mari. Am hotărât să am mai multă încredere în Dumnezeu şi în planul Său.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...