Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Dumnezeu înțelege întotdeauna

  El a lăsat o aducere aminte a minunilor Lui; Domnul este îndurător şi milostiv. – Psalmii 111:4

  Însoţindu-l pe soţul meu pastor în călătoriile misionare în ţările din Africa de Est, am învăţat să îi salut pe oameni în limba lor. În sinea mea, eram foarte mândră de această realizare, deoarece nu sunt foarte bună la limbi străine. Majoritatea călătoriilor misionare durau doar trei sau patru săptămâni, aşa că, atunci când soţul meu a acceptat chemarea de a merge în Tanzania pentru trei ani – departe de familie, prieteni şi de confortul stilului de viaţă vestic -, am fost oarecum neliniştită. În cele din urmă, am acceptat faptul că Dumnezeu dorea ca noi să mergem acolo şi am pus totul în ordine. În scurt timp, am şi plecat spre Universitatea din Arusha.

  În ciuda neliniştii mele, nu a durat mult până am început să predau studenţilor la asistenţă medicală şi chiar mă bucuram de comunitatea din colegiu. „Excursiile” mele săptămânale la piaţa locală, în fiecare după-amiază de vineri, erau punctul culminant al fiecărei săptămâni. La început am fost uimită şi fermecată de marea varietate de fructe şi legume aranjate cât mai colorat şi mai creativ. Femeile care stăteau pe scăunele lângă tarabele lor desfăceau fasole şi strigau cât de tare puteau: „Karibu. Njoo ku-nunua dada [Bun venit! Vino şi cumpără, soră!].”

  De-a lungul timpului, atitudinea mea faţă de mersul la piaţă s-a schimbat. De ce? Toţi cei din campus, inclusiv soţul meu, vorbeau fluent limba engleză şi swahili. Deşi îmi plăcea foarte mult atmosfera de la piaţă, eram oarecum tristă, fiindcă, trecând prin mijlocul mulţimii, nu reuşeam să vorbesc suficient de bine swahili pentru a târgui produsele, aşa că eram ajutată de un interpret. Incapacitatea mea de a vorbi în swahili îmi restrângea şi activităţile sociale şi mă împiedica să mă împrietenesc cu sătenii aşa cum îmi doream eu.

  Exasperată, în neliniştea mea, m-am rugat ca Dumnezeu să îmi mângâie inima. Când am strigat către El, Dumnezeu m-a ajutat să înţeleg că secretul unei vieţi pline de bucurie consta în a dărui la fel de mult pe cât primim. În timp, cu ajutorul prezentărilor de sănătate, am reuşit să observ schimbări în stilul de viaţă al comunităţii locale. Deşi îmi lipsea acea apropiere de comunitate după care eu tânjeam atât de mult, nu mă mai simţeam izolată.

  Doamne, Îţi mulţumesc că Tu eşti Tovarăşul desăvârşit şi că Tu înţelegi nevoile noastre atât de bine!


  Joyce Goddard

  Dumnezeu înțelege întotdeauna - 2020. Exasperată, în neliniştea mea, m-am rugat ca Dumnezeu să îmi mângâie inima. Când am strigat către El, Dumnezeu m-a ajutat să înţeleg că secretul unei vieţi pline de bucurie consta în a dărui la fel de mult pe cât primim.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...