Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Dumnezeu înțelege întotdeauna

  El a lăsat o aducere aminte a minunilor Lui; Domnul este îndurător şi milostiv. – Psalmii 111:4

  Însoţindu-l pe soţul meu pastor în călătoriile misionare în ţările din Africa de Est, am învăţat să îi salut pe oameni în limba lor. În sinea mea, eram foarte mândră de această realizare, deoarece nu sunt foarte bună la limbi străine. Majoritatea călătoriilor misionare durau doar trei sau patru săptămâni, aşa că, atunci când soţul meu a acceptat chemarea de a merge în Tanzania pentru trei ani – departe de familie, prieteni şi de confortul stilului de viaţă vestic -, am fost oarecum neliniştită. În cele din urmă, am acceptat faptul că Dumnezeu dorea ca noi să mergem acolo şi am pus totul în ordine. În scurt timp, am şi plecat spre Universitatea din Arusha.

  În ciuda neliniştii mele, nu a durat mult până am început să predau studenţilor la asistenţă medicală şi chiar mă bucuram de comunitatea din colegiu. „Excursiile” mele săptămânale la piaţa locală, în fiecare după-amiază de vineri, erau punctul culminant al fiecărei săptămâni. La început am fost uimită şi fermecată de marea varietate de fructe şi legume aranjate cât mai colorat şi mai creativ. Femeile care stăteau pe scăunele lângă tarabele lor desfăceau fasole şi strigau cât de tare puteau: „Karibu. Njoo ku-nunua dada [Bun venit! Vino şi cumpără, soră!].”

  De-a lungul timpului, atitudinea mea faţă de mersul la piaţă s-a schimbat. De ce? Toţi cei din campus, inclusiv soţul meu, vorbeau fluent limba engleză şi swahili. Deşi îmi plăcea foarte mult atmosfera de la piaţă, eram oarecum tristă, fiindcă, trecând prin mijlocul mulţimii, nu reuşeam să vorbesc suficient de bine swahili pentru a târgui produsele, aşa că eram ajutată de un interpret. Incapacitatea mea de a vorbi în swahili îmi restrângea şi activităţile sociale şi mă împiedica să mă împrietenesc cu sătenii aşa cum îmi doream eu.

  Exasperată, în neliniştea mea, m-am rugat ca Dumnezeu să îmi mângâie inima. Când am strigat către El, Dumnezeu m-a ajutat să înţeleg că secretul unei vieţi pline de bucurie consta în a dărui la fel de mult pe cât primim. În timp, cu ajutorul prezentărilor de sănătate, am reuşit să observ schimbări în stilul de viaţă al comunităţii locale. Deşi îmi lipsea acea apropiere de comunitate după care eu tânjeam atât de mult, nu mă mai simţeam izolată.

  Doamne, Îţi mulţumesc că Tu eşti Tovarăşul desăvârşit şi că Tu înţelegi nevoile noastre atât de bine!


  Joyce Goddard

  Dumnezeu înțelege întotdeauna - 2020. Exasperată, în neliniştea mea, m-am rugat ca Dumnezeu să îmi mângâie inima. Când am strigat către El, Dumnezeu m-a ajutat să înţeleg că secretul unei vieţi pline de bucurie consta în a dărui la fel de mult pe cât primim.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...