Articolul precedentGăsirea echilibrului
  Articolul următorDomnul este Judecătorul meu

  Dumnezeu, țestoasele și eu

  Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. – Isaia 46:4

  În mod miraculos, Dumnezeu a făcut să lucrez într-un campus universitar foarte frumos, situat între două lacuri. Oricând pot alege pe malul căruia dintre lacuri să mă aşez pentru devoţionalul de la miezul zilei. Într-una dintre aceste ocazii, împovărată de temeri şi de incertitudini, am strigat la Dumnezeu să îmi dea claritate şi răspunsuri la multele întrebări care se învârteau în mintea mea. I-am reamintit că El promisese să îmi poarte de grijă. Totuşi, cum îndrăzneam eu să Îi reamintesc Dumnezeului omniscient de făgăduinţa Lui, căci Dumnezeu nu doarme şi nici nu aţipeşte niciodată (vezi Psalmii 121:4)?

  În timp ce mă mustram singură şi îmi ceream iertare, atenţia mi-a fost atrasă către lac. La început, am observat capul unor broscuţe-ţestoase care săreau prin apă. Întotdeauna îi mulţumeam lui Dumnezeu că mi le-a trimis să îmi ţină companie în timp ce mă închinam Lui. Dar, de această dată, o broscuţă părea că se uită direct la mine. Foarte ciudat, am zis în sinea mea. În mod normal, broscuţele scoteau capul din apă câteva secunde şi apoi se făceau nevăzute sub apă. Dar capul acestei ţestoase a rămas deasupra apei mai mult decât de obicei. Privind-o atent, am observat că broscuţa aceasta avea două capete. Cum? Mi-am revenit puţin şi atunci am observat că, de fapt, erau două broscuţe; una stătea în spatele celeilalte. Mi-au dat lacrimile când am observat că ţestoasele făceau tumbe prin apă, cea de deasupra stând sigură pe spatele celeilalte.

  Atunci am înţeles că Dumnezeu îmi spunea că nu am de ce să mă îngrijorez, deoarece El întotdeauna mă va purta pe braţe prin orice încercare aveam să trec. I-am cerut iertare pentru îndoielile şi temerile mele şi I-am mulţumit că a vorbit inimii mele prin această lecţie profundă cu ţestoase.

  Ai venit vreodată neliniştită înaintea lui Dumnezeu, dorindu-ţi cu disperare să primeşti asigurarea că El Se îngrijeşte de tine? Vreau să îţi spun că El chiar Se îngrijeşte. Este un Dumnezeu personal şi va face sau Se va folosi de orice pentru a ne spune că ne iubeşte şi ne poartă de grijă. Modul suprem prin care Şi-a demonstrat iubirea faţă de noi este darul oferit, pe Fiul Său Isus Hristos – dat de bunăvoie ca să moară în locul nostru. Dar Dumnezeu nu S-a oprit aici. El ne dă şi darul preţios al Duhului Sfânt, care este întotdeauna prezent pentru a ne mângâia şi a ne îmbărbăta în călătoria noastră spirituală. Ai încredere în El!


  Veon Stewart

  Dumnezeu, țestoasele și eu - 2020. El este un Dumnezeu personal şi va face sau Se va folosi de orice pentru a ne spune că ne iubeşte şi ne poartă de grijă. Modul suprem prin care Şi-a demonstrat iubirea faţă de noi este darul oferit, pe Fiul Său Isus Hristos - dat de bunăvoie ca să moară în locul nostru.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...