Articolul precedentGăsirea echilibrului
  Articolul următorDomnul este Judecătorul meu

  Dumnezeu, țestoasele și eu

  Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. – Isaia 46:4

  În mod miraculos, Dumnezeu a făcut să lucrez într-un campus universitar foarte frumos, situat între două lacuri. Oricând pot alege pe malul căruia dintre lacuri să mă aşez pentru devoţionalul de la miezul zilei. Într-una dintre aceste ocazii, împovărată de temeri şi de incertitudini, am strigat la Dumnezeu să îmi dea claritate şi răspunsuri la multele întrebări care se învârteau în mintea mea. I-am reamintit că El promisese să îmi poarte de grijă. Totuşi, cum îndrăzneam eu să Îi reamintesc Dumnezeului omniscient de făgăduinţa Lui, căci Dumnezeu nu doarme şi nici nu aţipeşte niciodată (vezi Psalmii 121:4)?

  În timp ce mă mustram singură şi îmi ceream iertare, atenţia mi-a fost atrasă către lac. La început, am observat capul unor broscuţe-ţestoase care săreau prin apă. Întotdeauna îi mulţumeam lui Dumnezeu că mi le-a trimis să îmi ţină companie în timp ce mă închinam Lui. Dar, de această dată, o broscuţă părea că se uită direct la mine. Foarte ciudat, am zis în sinea mea. În mod normal, broscuţele scoteau capul din apă câteva secunde şi apoi se făceau nevăzute sub apă. Dar capul acestei ţestoase a rămas deasupra apei mai mult decât de obicei. Privind-o atent, am observat că broscuţa aceasta avea două capete. Cum? Mi-am revenit puţin şi atunci am observat că, de fapt, erau două broscuţe; una stătea în spatele celeilalte. Mi-au dat lacrimile când am observat că ţestoasele făceau tumbe prin apă, cea de deasupra stând sigură pe spatele celeilalte.

  Atunci am înţeles că Dumnezeu îmi spunea că nu am de ce să mă îngrijorez, deoarece El întotdeauna mă va purta pe braţe prin orice încercare aveam să trec. I-am cerut iertare pentru îndoielile şi temerile mele şi I-am mulţumit că a vorbit inimii mele prin această lecţie profundă cu ţestoase.

  Ai venit vreodată neliniştită înaintea lui Dumnezeu, dorindu-ţi cu disperare să primeşti asigurarea că El Se îngrijeşte de tine? Vreau să îţi spun că El chiar Se îngrijeşte. Este un Dumnezeu personal şi va face sau Se va folosi de orice pentru a ne spune că ne iubeşte şi ne poartă de grijă. Modul suprem prin care Şi-a demonstrat iubirea faţă de noi este darul oferit, pe Fiul Său Isus Hristos – dat de bunăvoie ca să moară în locul nostru. Dar Dumnezeu nu S-a oprit aici. El ne dă şi darul preţios al Duhului Sfânt, care este întotdeauna prezent pentru a ne mângâia şi a ne îmbărbăta în călătoria noastră spirituală. Ai încredere în El!


  Veon Stewart

  Dumnezeu, țestoasele și eu - 2020. El este un Dumnezeu personal şi va face sau Se va folosi de orice pentru a ne spune că ne iubeşte şi ne poartă de grijă. Modul suprem prin care Şi-a demonstrat iubirea faţă de noi este darul oferit, pe Fiul Său Isus Hristos - dat de bunăvoie ca să moară în locul nostru.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...