Împlinește-ți visul!

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi” zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

  Recent am descoperit povestea uimitoare de viaţă a lui Gladys Aylward, o misionară britanică în China. încă din copilărie, Gladys a visat să devină misionară în China. Dar a întâmpinat multe obstacole, care făceau ca visul ei să pară aproape imposibil de îndeplinit. Cei de la şcoala misionară la care mergea au concluzionat că notele ei mici aveau să o împiedice să devină misionară. Dezamăgită, Gladys se întreba de ce nu intervenea Dumnezeu. Ei bine, El a intervenit, oferindu-i un loc de muncă în casa unei familii de misionari pensionari. Dar visul ei de a merge în China părea tot mai puternic, însă la fel şi piedicile. Cel mai ieftin bilet de tren către China era aproape cât un salariu pe un an, şi ea nu cunoştea pe nimeni în China. Într-o zi, fiind la biserică, a aflat că doamna Larson, o misionară din China cu multă experienţă, avea nevoie de cineva care să meargă cu ea. După ce s-a rugat pentru biletul ei de tren, Gladys a pornit în cele din urmă spre China cu foarte puţini bani şi cu hrană cât să îi ajungă pentru călătoria de două săptămâni până acolo. Dar i-a luat două luni ca să ajungă până la doamna Larson, timp în care Gladys a pierdut toţi banii, tot ce avea şi aproape că şi-a pierdut şi viaţa.

  Dar, în toate acestea, Dumnezeu a fost bun cu Gladys. Visul ei s-a împlinit. În China, Dumnezeu a făcut multe minuni prin ea. Mii de suflete L-au cunoscut pe Isus şi dragostea Sa. Dumnezeu a pus un vis în inima ei. De fiecare dată când păşea înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, El Se îngrijea de toate nevoile ei.

  Ascultând povestea de viaţă a lui Gladys, mi-am amintit de povestea mea. Fiind doar o copilă, Dumnezeu a pus şi în inima mea un vis. La paisprezece ani, mi-a reconfirmat visul când am citit cartea Divina vindecare. Visul meu era să duc vindecarea lui Isus în lumea întreagă. Visam să studiez în străinătate şi apoi să călătoresc în întreaga lume pentru a-I sluji Lui. La fel ca Gladys, nu îmi permiteam să învăţ în străinătate. Aşa că am muncit din greu aproape un an pentru a-mi putea cumpăra un bilet. Dumnezeu mi-a oferit viză, locul de muncă de care aveam nevoie şi chiar şi viză de rezidenţă permanentă, fără niciun cost. Tot El mi-a oferit şi o bursă pentru programele de studii de masterat şi doctorat. În cele din urmă, El mi-a îndeplinit visul. Astăzi călătoresc în întreaga lume, ducând lucrarea de vindecare a lui Isus în multe locuri.

  Ce vis a pus Dumnezeu în inima ta? El, care ţi-a dat visul de a-I sluji Lui, poate să îl şi ducă la îndeplinire. În ciuda obstacolelor, păşeşte înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, şi împlineşte-ţi visul!


  Katia Garcia Reinert

  Împlinește-ți visul! - 2020. Ce vis a pus Dumnezeu în inima ta? El, care ţi-a dat visul de a-I sluji Lui, poate să îl şi ducă la îndeplinire. În ciuda obstacolelor, păşeşte înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, şi împlineşte-ţi visul!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...