Împlinește-ți visul!

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi” zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

  Recent am descoperit povestea uimitoare de viaţă a lui Gladys Aylward, o misionară britanică în China. încă din copilărie, Gladys a visat să devină misionară în China. Dar a întâmpinat multe obstacole, care făceau ca visul ei să pară aproape imposibil de îndeplinit. Cei de la şcoala misionară la care mergea au concluzionat că notele ei mici aveau să o împiedice să devină misionară. Dezamăgită, Gladys se întreba de ce nu intervenea Dumnezeu. Ei bine, El a intervenit, oferindu-i un loc de muncă în casa unei familii de misionari pensionari. Dar visul ei de a merge în China părea tot mai puternic, însă la fel şi piedicile. Cel mai ieftin bilet de tren către China era aproape cât un salariu pe un an, şi ea nu cunoştea pe nimeni în China. Într-o zi, fiind la biserică, a aflat că doamna Larson, o misionară din China cu multă experienţă, avea nevoie de cineva care să meargă cu ea. După ce s-a rugat pentru biletul ei de tren, Gladys a pornit în cele din urmă spre China cu foarte puţini bani şi cu hrană cât să îi ajungă pentru călătoria de două săptămâni până acolo. Dar i-a luat două luni ca să ajungă până la doamna Larson, timp în care Gladys a pierdut toţi banii, tot ce avea şi aproape că şi-a pierdut şi viaţa.

  Dar, în toate acestea, Dumnezeu a fost bun cu Gladys. Visul ei s-a împlinit. În China, Dumnezeu a făcut multe minuni prin ea. Mii de suflete L-au cunoscut pe Isus şi dragostea Sa. Dumnezeu a pus un vis în inima ei. De fiecare dată când păşea înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, El Se îngrijea de toate nevoile ei.

  Ascultând povestea de viaţă a lui Gladys, mi-am amintit de povestea mea. Fiind doar o copilă, Dumnezeu a pus şi în inima mea un vis. La paisprezece ani, mi-a reconfirmat visul când am citit cartea Divina vindecare. Visul meu era să duc vindecarea lui Isus în lumea întreagă. Visam să studiez în străinătate şi apoi să călătoresc în întreaga lume pentru a-I sluji Lui. La fel ca Gladys, nu îmi permiteam să învăţ în străinătate. Aşa că am muncit din greu aproape un an pentru a-mi putea cumpăra un bilet. Dumnezeu mi-a oferit viză, locul de muncă de care aveam nevoie şi chiar şi viză de rezidenţă permanentă, fără niciun cost. Tot El mi-a oferit şi o bursă pentru programele de studii de masterat şi doctorat. În cele din urmă, El mi-a îndeplinit visul. Astăzi călătoresc în întreaga lume, ducând lucrarea de vindecare a lui Isus în multe locuri.

  Ce vis a pus Dumnezeu în inima ta? El, care ţi-a dat visul de a-I sluji Lui, poate să îl şi ducă la îndeplinire. În ciuda obstacolelor, păşeşte înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, şi împlineşte-ţi visul!


  Katia Garcia Reinert

  Împlinește-ți visul! - 2020. Ce vis a pus Dumnezeu în inima ta? El, care ţi-a dat visul de a-I sluji Lui, poate să îl şi ducă la îndeplinire. În ciuda obstacolelor, păşeşte înainte cu îndrăzneală, prin credinţă, şi împlineşte-ţi visul!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...