Articolul precedentCopilul meu de ispăşire
  Articolul următorHohote de plâns ca hrană

  Înainte să Mă chemi

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Cu o zi înainte de a porni într-o excursie de şase ore, am sărit grăbită în maşina mea minivan. Mintea îmi era captivată de toate lucrurile pe care le aveam de făcut în acea zi. Am introdus cheia în contact şi am pornit motorul. Nimic. Inima mi s-a oprit o clipă şi mintea mi-a fost inundată de un milion de întrebări. Care ar putea fi problema? Nu se putea să fie de la baterie, o schimbasem în urmă cu un an. Un prieten, James, care era şofer pe o maşină de tractare, pleca la lucru la ora cinci în fiecare dimineaţă. Era deja ora 7:45, aşa că probabil era deja departe de casa mea. Totuşi, am simţit îndemnul să îl sun.

  Când James mi-a răspuns chiar la primul ţârâit al telefonului şi mi-a spus că era la doar zece kilometri depărtare de mine şi că putea veni să mă ajute în cincisprezece minute, am rămas mută de uimire. „Iţi mulţumesc, Tată, că Tu răspunzi rugăciunii pe care încă nici nu am avut timp să o formulez în mintea”, am şoptit eu.

  După ce mi-a conectat bateria şi a verificat-o, James s-a uitat la mine şi mi-a spus:

  – Nu este de vină bateria. Demarorul este stricat.

  O, nu! Cum ajung la lucru? Unde găsesc pe cineva să îmi repare maşina până mâine dimineaţă la cinci?

  – Fio, mergi la un magazin de piese auto; cumpără demarorul potrivit pentru maşina ta, iar eu vin în seara asta şi ţi-l schimb. Îţi dau cheile de la cealaltă maşină a mea. Cheamă un taxi ca să ajungi până acasă la mine şi poţi folosi maşina toată ziua.

  Am urmat indicaţiile prietenului meu, el s-a ţinut de promisiune şi dimineaţa următoare am plecat în călătorie, aşa cum era planificat.

  După cinci zile, maşina a refuzat din nou să pornească dimineaţa. M-am plâns unei vecine care tocmai ieşise la plimbare cu câinele.

  – Eu am cabluri pentru curent la maşină. Mă întorc cât ai clipi, mi-a zis vecina. Nu după mult timp s-a întors cu maşina, a ataşat cablurile şi motorul meu a pornit imediat.

  Dumnezeu mi-a răspuns de două ori în cinci zile înainte ca eu să îl chem. În drum spre serviciu, El mi-a readus în minte un citat dintr-un devoţional de zilele trecute: „Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni exact aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră. Dumnezeu răspunde la rugăciunile pe care le înălţaţi în singurătate, când sunteţi istoviţi şi ispitiţi, deşi nu întotdeauna în conformitate cu aşteptările voastre, dar întotdeauna spre binele vostru”. (Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, p. 258, în orig.)


  Florence E. Callender

  Înainte să Mă chemi - 2020. Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni exact aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...