Articolul precedentCopilul meu de ispăşire
  Articolul următorHohote de plâns ca hrană

  Înainte să Mă chemi

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Cu o zi înainte de a porni într-o excursie de şase ore, am sărit grăbită în maşina mea minivan. Mintea îmi era captivată de toate lucrurile pe care le aveam de făcut în acea zi. Am introdus cheia în contact şi am pornit motorul. Nimic. Inima mi s-a oprit o clipă şi mintea mi-a fost inundată de un milion de întrebări. Care ar putea fi problema? Nu se putea să fie de la baterie, o schimbasem în urmă cu un an. Un prieten, James, care era şofer pe o maşină de tractare, pleca la lucru la ora cinci în fiecare dimineaţă. Era deja ora 7:45, aşa că probabil era deja departe de casa mea. Totuşi, am simţit îndemnul să îl sun.

  Când James mi-a răspuns chiar la primul ţârâit al telefonului şi mi-a spus că era la doar zece kilometri depărtare de mine şi că putea veni să mă ajute în cincisprezece minute, am rămas mută de uimire. „Iţi mulţumesc, Tată, că Tu răspunzi rugăciunii pe care încă nici nu am avut timp să o formulez în mintea”, am şoptit eu.

  După ce mi-a conectat bateria şi a verificat-o, James s-a uitat la mine şi mi-a spus:

  – Nu este de vină bateria. Demarorul este stricat.

  O, nu! Cum ajung la lucru? Unde găsesc pe cineva să îmi repare maşina până mâine dimineaţă la cinci?

  – Fio, mergi la un magazin de piese auto; cumpără demarorul potrivit pentru maşina ta, iar eu vin în seara asta şi ţi-l schimb. Îţi dau cheile de la cealaltă maşină a mea. Cheamă un taxi ca să ajungi până acasă la mine şi poţi folosi maşina toată ziua.

  Am urmat indicaţiile prietenului meu, el s-a ţinut de promisiune şi dimineaţa următoare am plecat în călătorie, aşa cum era planificat.

  După cinci zile, maşina a refuzat din nou să pornească dimineaţa. M-am plâns unei vecine care tocmai ieşise la plimbare cu câinele.

  – Eu am cabluri pentru curent la maşină. Mă întorc cât ai clipi, mi-a zis vecina. Nu după mult timp s-a întors cu maşina, a ataşat cablurile şi motorul meu a pornit imediat.

  Dumnezeu mi-a răspuns de două ori în cinci zile înainte ca eu să îl chem. În drum spre serviciu, El mi-a readus în minte un citat dintr-un devoţional de zilele trecute: „Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni exact aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră. Dumnezeu răspunde la rugăciunile pe care le înălţaţi în singurătate, când sunteţi istoviţi şi ispitiţi, deşi nu întotdeauna în conformitate cu aşteptările voastre, dar întotdeauna spre binele vostru”. (Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, p. 258, în orig.)


  Florence E. Callender

  Înainte să Mă chemi - 2020. Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni exact aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...