Articolul precedentInterludiu în hol
  Articolul următorLa răscruce

  Darul alegerii

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine (…); căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc. – Isaia 41:10

  Mare parte a vieţii mele am locuit împreună cu bunica Essie Mae. Pierderea ei mi-a adus multe simţăminte de nesiguranţă şi durerea că sunt abandonată. La vârsta de nouă ani, am mers să locuiesc împreună cu părinţii mei, care m-au înscris la şcoală la câteva străzi distanţă.

  Adaptarea a fost dificilă, iar Cari, bătăuşul şcolii, a făcut-o şi mai dificilă. În fiecare zi, în timpul pauzei, mă necăjea în faţa celorlalţi copii şi mă ameninţa că mă va prinde după ore. Nu ştiam ce însemna „mă va prinde”, dar mi-a trecut prin minte, uitându-mă la ceilalţi copii, care acum se distanţaseră de mine, că nu era vorba despre distracţie şi jocuri.

  Băiat de cuvânt, Cari mă aştepta după ore. Eu începeam să alerg, iar el o lua la fugă după mine – mă urmărea străzi întregi. Niciun adult, nici măcar mama mea, nu m-a întrebat vreodată de ce ajungeam acasă cu respiraţia greoaie şi cu părul „aranjat” de vânt.

  Apoi, într-o zi, spre surprinderea mea, am ales altceva. La trei şi un sfert, când soneria a sunat, anunţând faptul că se terminaseră orele pentru acea zi, am hotărât – undeva între sala de clasă şi uşa de la ieşire – că nu voi mai alerga. Da, Cari mă aştepta cu batjocurile lui: „Te prind eu, mai bine ai începe să alergi!” Deşi întotdeauna mă înspăimântase, tocmai în acea zi am ales să nu las ca teama să preia controlul asupra mea. M-am întors cu faţa înspre el şi, cu mâinile la ochi, am făcut marele anunţ: „Nu mai fug de tine.” Am aşteptat câteva clipe ca el să înceapă să mă bată. În schimb, a spus: „Bine” şi a plecat mai departe. Nu ştiam dacă spune adevărul sau nu şi nu puteam afla decât făcând primul pas înspre casă, încet, nu alergând.

  Alegerea de a lua atitudine în acea zi a fost una bună, căci teama şi alergatul au luat sfârşit la fel de repede cum au început. Mi-aş dori să pot spune că am reuşit să alung teama cu aceeaşi uşurinţă şi în viaţa de adult şi că îngrijorarea nu a fost factorul motivator pentru multe alegeri nefaste pe care le-am făcut. În orice caz, în acea zi am descoperit că, atunci când iau hotărârea bună de a privi teama în ochi şi a spune: „Nu mai fug”, teama se întoarce şi pleacă rostind un „bine” mai stins.

  Sunt hotărâtă ca de acum încolo să nu mai iau de-a gata darul alegerii. Binecuvântat fie Dumnezeu pentru ocaziile de a vedea şi a accepta lecţiile pe care le pot oferi doar situaţiile în care avem de făcut o alegere!


  Gail Masondo

  Darul alegerii - 2020. Sunt hotărâtă ca de acum încolo să nu mai iau de-a gata darul alegerii. Binecuvântat fie Dumnezeu pentru ocaziile de a vedea şi a accepta lecţiile pe care le pot oferi doar situaţiile în care avem de făcut o alegere!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...