Articolul precedentInterludiu în hol
  Articolul următorLa răscruce

  Darul alegerii

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine (…); căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc. – Isaia 41:10

  Mare parte a vieţii mele am locuit împreună cu bunica Essie Mae. Pierderea ei mi-a adus multe simţăminte de nesiguranţă şi durerea că sunt abandonată. La vârsta de nouă ani, am mers să locuiesc împreună cu părinţii mei, care m-au înscris la şcoală la câteva străzi distanţă.

  Adaptarea a fost dificilă, iar Cari, bătăuşul şcolii, a făcut-o şi mai dificilă. În fiecare zi, în timpul pauzei, mă necăjea în faţa celorlalţi copii şi mă ameninţa că mă va prinde după ore. Nu ştiam ce însemna „mă va prinde”, dar mi-a trecut prin minte, uitându-mă la ceilalţi copii, care acum se distanţaseră de mine, că nu era vorba despre distracţie şi jocuri.

  Băiat de cuvânt, Cari mă aştepta după ore. Eu începeam să alerg, iar el o lua la fugă după mine – mă urmărea străzi întregi. Niciun adult, nici măcar mama mea, nu m-a întrebat vreodată de ce ajungeam acasă cu respiraţia greoaie şi cu părul „aranjat” de vânt.

  Apoi, într-o zi, spre surprinderea mea, am ales altceva. La trei şi un sfert, când soneria a sunat, anunţând faptul că se terminaseră orele pentru acea zi, am hotărât – undeva între sala de clasă şi uşa de la ieşire – că nu voi mai alerga. Da, Cari mă aştepta cu batjocurile lui: „Te prind eu, mai bine ai începe să alergi!” Deşi întotdeauna mă înspăimântase, tocmai în acea zi am ales să nu las ca teama să preia controlul asupra mea. M-am întors cu faţa înspre el şi, cu mâinile la ochi, am făcut marele anunţ: „Nu mai fug de tine.” Am aşteptat câteva clipe ca el să înceapă să mă bată. În schimb, a spus: „Bine” şi a plecat mai departe. Nu ştiam dacă spune adevărul sau nu şi nu puteam afla decât făcând primul pas înspre casă, încet, nu alergând.

  Alegerea de a lua atitudine în acea zi a fost una bună, căci teama şi alergatul au luat sfârşit la fel de repede cum au început. Mi-aş dori să pot spune că am reuşit să alung teama cu aceeaşi uşurinţă şi în viaţa de adult şi că îngrijorarea nu a fost factorul motivator pentru multe alegeri nefaste pe care le-am făcut. În orice caz, în acea zi am descoperit că, atunci când iau hotărârea bună de a privi teama în ochi şi a spune: „Nu mai fug”, teama se întoarce şi pleacă rostind un „bine” mai stins.

  Sunt hotărâtă ca de acum încolo să nu mai iau de-a gata darul alegerii. Binecuvântat fie Dumnezeu pentru ocaziile de a vedea şi a accepta lecţiile pe care le pot oferi doar situaţiile în care avem de făcut o alegere!


  Gail Masondo

  Darul alegerii - 2020. Sunt hotărâtă ca de acum încolo să nu mai iau de-a gata darul alegerii. Binecuvântat fie Dumnezeu pentru ocaziile de a vedea şi a accepta lecţiile pe care le pot oferi doar situaţiile în care avem de făcut o alegere!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...