Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  Experiențe sfinte

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:16

  Este ceva sacru la poveştile noastre.

  – Spune-mi o poveste!

  Stau lângă prietena mea Rita, care este pacienta unui centru de îngrijire. La prima vedere, povestea ei este despre un accident de maşină care a lăsat-o paralizată şi cu o leziune craniană traumatizantă, cu crize epileptice generalizate şi cu anevrisme. La trei săptămâni după operaţia pe creier, i s-a spus că nu se mai poate face nimic. Ajunsă acasă, foarte fragilă, ea mi-a spus: „Acesta este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată.” De ce? Deoarece acum îşi petrecea zilele săpând după amintiri, rugându-se şi fiind afundată în harul lui Dumnezeu în fiecare zi.

  – Spune-mi o poveste, m-a rugat ea din nou cu glas blând. O amintire frumoasă. I-am povestit despre mătuşa mea care hrănea păsările şi îngrijea de plante şi flori. Când Rita m-a rugat să descriu parfumul florilor, am căutat îndelung cuvinte care să poată descrie frumuseţea creaţiei lui Dumnezeu. Din ochii ei curgeau lacrimi.

  – Acum povesteşte-mi experienţa ta, a spus ea. Te-am văzut rugându-te la serviciu. Povesteşte-mi cum ai ajuns aici.

  Surprinsă, mi-am dat seama că nu mi s-a mai cerut vreodată să spun acea poveste. Cei care citesc ce am scris au doar frânturi din experienţele care poate într-o zi vor fi puse împreună pentru a căpăta o formă plăcută. Rita dorea să ştie cum au devenit una toate acele piese. I-am povestit despre o Biblie pentru copii, cu coperte cartonate, pe care o avusesem şi în care am văzut cele mai frumoase imagini cu Isus. Prima copertă Îl înfăţişa pe Isus zâmbind, cu un mieluşel în braţe. Într-o zi, când am înţeles că eu eram acel mieluşel, m-am rugat ca El să facă parte din viaţa mea.

  – Nu îmi amintesc când am spus această rugăciune, a şoptit ea. Dar am rostit-o. Trebuie să îmi amintesc.

  Ea caută povestea ei, nu a mea. Când moartea pare atât de aproape, ea cere să îi spun o amintire despre credinţa ei. Pe noptiera ei observ o Biblie veche, cu colţuri şi copertă de piele şi cu însemnări recente pe margini în Evanghelia după loan. Citesc, parafrazând notiţele ei. Atunci îşi aminteşte şi începe să le redea pe toate. Câteva ore mai târziu, când asistenta din tura de noapte soseşte, mă rog împreună cu Rita, o ţin de mână şi promit să o vizitez şi ziua următoare. Dimineaţa următoare, la întâlnirea cu personalul, am aflat că Rita trecuse la odihnă în timpul nopţii, în somn. Printre lacrimi, îmi amintesc de ultima noastră discuţie: experienţa întâlnirii dintre Rita şi Isus.

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru puterea de a împărtăşi experienţe sfinte unii cu alţii, o ocazie de a presăra harul Tău pe calea noastră! Prezenţa Ta ne dă putere să Îţi slujim.


  Dixil L. Rodriguez

  Experiențe sfinte - 2020. Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru puterea de a împărtăşi experienţe sfinte unii cu alţii, o ocazie de a presăra harul Tău pe calea noastră! Prezenţa Ta ne dă putere să Îţi slujim.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...